Επενδυτικό ενδιαφέρον για την εξαγορά του Pummaro

Πόσοι έχουν ζητήσει στοιχεία για τη μονάδα της Ελαΐς - Unilever

Για ύπαρξη 5 με 6 εν δυνάμει ενδιαφερόμενων, που εμφανίζονται να έχουν εκφράσει τη διάθεση να εξετάσουν το ενδεχόμενο εισόδου ή επανεισόδου ή περαιτέρω διεύρυνσης της παρουσίας τους στην αγορά της βιομηχανικής τομάτας, μέσω της εξαγοράς του εργοστασίου της Ελαΐς – Unilever στη Γαστούνη, κάνουν λόγο οι πληροφορίες από την αγορά, παρά το γεγονός ότι o πολυεθνικός όμιλος επίσημα δεν συνδυάζει την επιχειρούμενη επαναξιολόγηση του κλάδου των τοματικών προϊόντων του στην Ελλάδα με «πωλητήριο» της μονάδας παραγωγής με ή χωρίς τη συμμετοχή του σήματος Pummaro στη διαδικασία.

Με βάση πηγές από την αγορά, η όλη διαδικασία φέρεται ότι βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το project της πώλησης τρέχει η Alpha Bank και πως το λεγόμενο data center έχει ανοίξει για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, προκειμένου να αποκτήσουν μια πιο πλήρη εικόνα για την εταιρεία και αναλόγως να προχωρήσουν ή όχι στην επόμενη κίνηση, δηλαδή στην κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς.

Όπως αναφέρουν στη «Ν» πηγές που παρακολουθούν τον κλάδο, «η δραστηριότητα της τομάτας είναι commodity και έχει χαμηλά margins και σε αυτό το πλαίσιο η τελική διεκδίκηση αναμένεται να αποτελέσει μια κούρσα για λίγους. Βέβαια ακόμα η φάση είναι πρώιμη και σε αυτό το στάδιο οποιοσδήποτε μπορεί να εκδηλώσει καταρχήν ενδιαφέρον».

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την αγορά, μεταξύ των υποψήφιων ενδιαφερόμενων «ακούγονται» τα ονόματα των εταιρειών: Μέλισσα Κίκιζας, από την οποία η Unilever εξαγόρασε το brand Pummaro το 1999, και η Δ. Νομικός, με γνώμονα ότι έχει ήδη ισχυρή παρουσία στην κατηγορία.

Πηγή: naftemporiki.gr