Επέστρεψαν δριμύτεροι οι Ενεργοί Πολίτες με τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, μετά τη θετική ανταπόκριση Λαρισαίων καταναλωτών στη χριστουγεννιάτικη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες με προϊόντα ελληνικής παραγωγής, εξαιρετικής ποιότητας και ανταγωνιστικής τιμής, που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας.

Ουσιαστικά, επρόκειτο για την επανεμφάνιση του θεσμού, ο οποίος πριν από έναν χρόνο καταργήθηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, αλλά μετά από νομικό αγώνα των Ενεργών Πολιτών και άλλων φορέων πανελλαδικά βρέθηκε η λύση, με μια καινούργια νομική διαδικασία, που όχι μόνο επιτρέπει να συνεχιστεί ο θεσμός, αλλά και να βελτιωθεί ο τρόπος εξυπηρέτησης των πολιτών, καθώς «ξεκλειδώθηκαν» νέες δυνατότητες.

Προϊόντα

Η αρχή έγινε με τα εξής προϊόντα: φασόλια γίγαντες και μεγαλόσπερμα πλακέ 10 ευρώ/κιλό, μέλι δάσους Ανθέων κωνοφόρων 18 ευρώ/κιλό, θυμαρίσιο 24 ευρώ/κιλό, φακές-ρεβίθια Δομοκού 5 ευρώ/κιλό. Η νέα δοκιμαστική διάθεση τοπικών προϊόντων θα γίνει με τη νέα χρονιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ των Ενεργών Πολιτών, Σπ. Τσιάκα, «η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα για διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες ήταν θερμή και δικαίωσε τον αγώνα μας που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους πιο αδύναμους πολίτες και τους ντόπιους παραγωγούς να επιβιώσουν μέσα στην κρίση. Υπενθυμίζουμε ότι όσο περισσότερες ποσότητες διατεθούν, τόσο περισσότερα προϊόντα θα ενισχύσουν το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. που στηρίζει περισσότερες από 110 άπορες οικογένειες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές μας που σε αυτή την κρίσιμη για το κίνημα συγκυρία πείσμωσαν και δεν το έβαλαν κάτω, αλλά με περισσότερη δύναμη και θέληση βοήθησαν, ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλους τους θεσμούς, τις οργανώσεις, τις δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες, τους ανεξάρτητους επιστήμονες, που με τις γνώσεις τους και τις συμβουλές τους μας βοήθησαν να βρούμε και να υλοποιήσουμε τη λύση. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παραγωγούς που στάθηκαν αρωγοί και συνοδοιπόροι σε αυτό μας το εγχείρημα».