Επί ποδός η Κτηνιατρική Υπηρεσία ενόψει του Πάσχα

Να προτιμήσουν για το πασχαλινό τραπέζι κρέας ελληνικό και δη ντόπιο, κάλεσαν την Τρίτη 27/3 τους καταναλωτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζανεττίδης και ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, Ηλίας Οικονομίδης.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό κρέας φέρει μπλε – βεραμάν οβάλ σφραγίδα και την ένδειξη ΕΛΛΑΣ.

Τα σφαγεία στο νομό Δωδεκανήσου ξεκίνησαν να λειτουργούν σήμερα και οι κτηνίατροι -αν και λίγοι- θα διενεργούν ελέγχους στην αγορά μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.
«Τα ντόπια κρέατα έχουν ελεγχθεί όχι μόνο στο σφαγείο αλλά και στο στάβλο» ανέφερε ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας όμως πως η ντόπια παραγωγή σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση. Πάντως τις τελευταίες ημέρες, περισσότερα από 8.000 ζώντα ζώα μεταφέρθηκαν από τη Δωδεκάνησο σε άλλες περιοχές της χώρας προκειμένου να σφαγούν και να διατεθούν σε τοπικές αγορές.

Πηγή: ert.gr