Πληρώνεται Μ. Δευτέρα το αιγοπρόβειο, για τέλη Απριλίου το βόειο – Τι λέει στο ypaithros.gr η υφυπουργός Φ. Αραμπατζή

Κλείδωσε για την Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου η πληρωμή της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης στον τομέα του πρόβειου και αίγειου κρέατος, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες, αποκαλύπτει μιλώντας στο ypaithros.gr η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της «ΥΧ» για πακέτο πληρωμών μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Όπως εξηγεί, η τιμή στον τομέα του πρόβειου και αίγειου κρέατος για το έτος 2019 καθορίστηκε σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου στα 10,65 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο, τιμή αυξημένη σε σχέση με το έτος 2018.

Όπως εξηγεί, στόχος είναι η Συνδεδεμένη Ενίσχυση να πληρωθεί την Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου, προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν τα χρήματά τους από το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Τράπεζα Πειραιώς) και την επομένη (άλλες Τράπεζες).

Όσον αφορά την Συνδεδεμένη στον τομέα του βόειου κρέατος, η κα Αραμπατζή υπογραμμίζει ότι θα καταβληθεί περί τα τέλη Απριλίου.

Η «ΥΧ» και το ypaithros.gr παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδικασίας πληρωμών και ενημερώνουν υπεύθυνα και έγκυρα τους αναγνώστες τους, μακριά από ανυπόστατα ρεπορτάζ.