Επιβεβαίωση «ΥΧ» – Παράταση σε δράσεις για τους αγρότες τις Θεσσαλίας

Όπως είχε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα η «ΥΧ» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε σήμερα ότι δόθηκε παράταση σε δύο δράσεις που έχουν ως στόχο τη στήριξη των αγροτών της Θεσσαλίας, οι οποίοι πληγήκαν από τα καιρικά φαινόμενα μέσα στο 2023.

Συγκεκριμένα, δίνεται εξάμηνη παράταση για τις δράσεις «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος», ενώ ειδικά για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Φθιώτιδας, Εύβοιας και Ρόδου δίνεται 9μηνη παράταση.

Παράλληλα, προβλέπονται επιπλέον διευκολύνσεις για τους δικαιούχους της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας, της Εύβοιας, του Έβρου και της Ρόδου, δηλαδή των περιοχών που δοκιμάστηκαν έντονα από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τις καταιγίδες Daniel και Elias.

«Στηρίζουμε τους παραγωγούς και τους ενισχύουμε με τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία για να βελτιώσουν τις εκμεταλλεύσεις τους και να τις μετεξελίξουν σε σύγχρονες αγροτικές επιχειρήσεις. Παράλληλα η κυβέρνηση με συνέπεια υλοποιεί κάθε δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντι στους πληγέντες της Θεσσαλίας, του Έβρου και άλλων περιοχών της χώρας που υπέστησαν καταστροφές από πλημμύρες ή πυρκαγιές. Βρισκόμαστε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ανάταξη των τοπικών οικονομιών στις πληγείσες περιοχές», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.