Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιόνια ακόμα και στα πεδινά

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλες τις περιοχές της χώρας και τις επόμενες ημέρες
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!
  • Πέρασμα – εξπρές με καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και στα ημιορεινά
  • Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές, και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, ημιορεινά, αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές, κυρίως στα βόρεια
  • Καλλιάνος: Ετοιμαστείτε για χιονοπόλεμο

Ραγδαία αλλά πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη (4/1/2018) με πιθανόν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές, κυρίως στα βόρεια.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ):

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σήμερα, Τετάρτη (03/01/2018) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σημειώνονται από το πρωί στη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά, το απόγευμα αναμένεται να επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, και μέχρι το βράδυ στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.

 

Tο πρωί πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου (πάνω από 800 με 900 μέτρα υψόμετρο). Ακόμα, είναι πιθανόν τις ίδιες ώρες να σημειωθούνχιονοπτώσεις στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, σε υψόμετρα από τα 500 με 600 μέτρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να συνεχιστούν και την Πέμπτη (04/01/2018), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα, ενώ στα ηπειρωτικά μέχρι το βράδυ.

Επίσης, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στο μεταξύ, πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται μέχρι το απόγευμα σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, εκτός της Θράκης και πρόσκαιρα στα ημιορεινά των ίδιων περιοχών εκτός της Πελοποννήσου.

Τέλος, χιονοπτώσεις πρόσκαιρα αναμένονται και στις περιοχές τηςΗπείρου από 600 με 700 μέτρα υψόμετρο, στη δυτική Μακεδονία από300 με 800 μέτρα υψόμετρο και στη Θεσσαλία και τη Δυτική και Κεντρική Στερεά από 700 έως 800 μέτρα υψόμετρο.

Καλλιάνος: Ετοιμαστείτε για χιονοπόλεμο

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, με ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για “κίνηση ενός αρκετά ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού, από τα βορειοδυτικά της Ελλάδας προς τα νοτιοανατολικά” το οποίο “είναι ικανό ώστε αύριο Πέμπτη να δημιουργήσει διαφόρων ειδών προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας”.

Σημειώνει μάλιστα ότι μολονότι θα είναι εξπρές, το πέρασμα της κακοκαιρίας θα δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα, πολύ πυκνά χιόνια ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, σφοδρούς ανέμους που θα αγγίζουν τα 9 μποφόρ αλλά και πτώση της θερμοκρασίας κατά 3-5 βαθμούς κατά μέσο όρο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΞΠΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΧΙΟΝΟΠΟΛΕΜΟΗ κίνηση ενός αρκετά ισχυρού βα…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Καλλιάνος στις Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018

 

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress