Επιμελητήριο Έβρου: «Στηρίξτε τις επιχειρήσεις του νομού μας για να μην αφανισθούν»

Επιστολή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη και Ενέργειας & Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα

Την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων της Π.Ε Έβρου και την άμεση εφαρμογή μέτρων που θα αποτρέψουν τον περαιτέρω αφανισμό των Ελλήνων επιχειρηματιών και θα διατηρήσουν ζωντανή την τοπική οικονομία και το ανθρώπινο δυναμικό, ζητά με επιστολή του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη και Ενέργειας Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.

Όπως επισημαίνει «Οι μεγάλες ανατιμήσεις στην ενέργεια τους τελευταίους μήνες έχουν δημιουργήσει οξύτατα προβλήματα στις επιχειρήσεις, το κόστος λειτουργίας των οποίων έχει εκτοξευθεί, ενώ πολλές από αυτές κινδυνεύουν με παύση εργασιών αλλά και με διακοπή ρεύματος λόγω αδυναμίας καταβολής των οφειλόμενων. Το πρόβλημα αυτό απειλεί εκ νέου τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τις επιπτώσεις της πανδημίας και της δεκαετούς οικονομικής ύφεσης, ενώ σοβαρό είναι το πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων, λόγω εξαγωγικής αδυναμίας, εξ αιτίας του ανταγωνισμού με τις χαμηλές τιμές των εισαγόμενων προϊόντων.»

Το Επιμελητήριο Έβρου προτείνει ενδεικτικά τις ακόλουθες προτάσεις:

●Δυνατότητα υπαγωγής στο καθεστώς μειωμένων χρεώσεων του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων.
●Παροχή δυνατότητας στις επιχειρήσεις για επιλογή σταθερού τιμολογίου, ώστε να περιοριστεί η εξάρτηση τους από την χρηματιστηριακή τιμή ενέργειας.
●Παροχή δυνατότητας αποπληρωμής των λογαριασμών με τις αυξημένες τιμές του ρεύματος σε χρονικό διάστημα 6 μηνών από την έκδοσή τους.
Επιδότηση του τιμολογίου για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις από την πανδημία για το χρονικό διάστημα των αυξημένων χρεώσεων.

Πηγή: ertnews.gr