Στο Επιμελητήριο οι παλιές καπναποθήκες Καρδιτσομάγουλας

-Διαφήμιση-

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Επιμελητήριο Καρδίτσας παραχωρήθηκαν οι παλιές καπναποθήκες Καρδιτσομάγουλας, με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου να καταστρώνει ήδη τα σχέδιά της για την άμεση αξιοποίησή τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιώργο Ντενίση, «οι πέντε αποθήκες μάς παραχωρήθηκαν με τον Νόμο 4061 για 25 +10 χρόνια και στις προθέσεις μας είναι στην έκταση αυτή να αποκτήσουμε ένα μεγάλο συνεδριακό Κέντρο και να δημιουργήσουμε ένα Μουσείο Καπνού. Ήδη, διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα από παλιά μηχανήματα τυποποίησης και επεξεργασίας καπνού. Επίσης, άτυπα, τα προηγούμενα χρόνια στον χώρο αυτό διοργανώναμε διάφορες εκθέσεις. Τώρα θα τις αναβαθμίσουμε».

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας αναμένει την επίσκεψη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασ. Κόκκαλη, η συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική στο να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες, να πέσουν οι υπογραφές στο πρωτόκολλο παραλαβής και να ξεκινήσουν οι επαφές με γνωστές εταιρίες καπνού (Παπαστράτος, Κεράνης κ.λπ.) για τη στελέχωση του μουσείου, αλλά και με την περιφέρεια για την αξιοποίηση προγραμμάτων για το Εκθεσιακό Κέντρο.

-Διαφήμιση-