Επιτυχημένη η ημερίδα για το νέο LEADER στη Λαμία

Επιτυχημένη η ημερίδα για το νέο LEADER στη Λαμία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13/6 η ενημερωτική ημερίδα «Τοπική Αγροτική Ανάπτυξη στα πλαίσια του Νέου Προγράμματος LEADER 2014-2020. Εμπειρίες και Ευκαιρίες» στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας και τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Φθιώτιδας – Ευρυτανίας.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας, αναδείχθηκε η δυνατότητα του νέου Μέτρου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, της «Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (βασισμένο στην προσέγγιση LEADER), να αποτελέσει έναν ιδιαίτερα ισχυρό εργαλείο προκειμένου να ενισχυθούν νέες και πιο καινοτόμες προσεγγίσεις.

Στόχος αφενός η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας των αγροτικών περιοχών και αφετέρου η αντιμετώπιση των οικονομικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών και δημογραφικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές κοινωνίες στην εποχή μας.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Δημήτρης Τσουκαλάς, πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας, η δρ. Μαριλένα Παπαγεωργίου εντεταλμένη επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Λεωνίδας Ράπτης, διευθυντής Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και συντονιστής του προγράμματος LEADER της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε.