Εργατικό ατύχημα στην οδό Μητροπόλεως στο πρώην Υπουργείο Παιδείας

Εργατικό ατύχημα στην οδό Μητροπόλεως στο πρώην Υπουργείο Παιδείας

Εργατικό ατύχημα στην οδό Μητροπόλεως στο πρώην Υπουργείο Παιδείας σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Αυγούστου στο κτήριο του πρώην Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, εργάτης έχασε την ισορροπία του και εγκλωβίστηκε ανάμεσα στις σκαλωσιές. Στο σημείο ήρθαν αμέσως άνδρες της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του εργάτη καθώς και ασθενοφόρο.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο παραμένει κενό από το 2007. Το κτίριο του υπουργείου Παιδείας ανεγέρθηκε το 1959 από την Εκκλησία της Ελλάδος σε οικόπεδο που ανήκε στη Μονή Πεντέλης. Τη μελέτη υπέγραψε ο γνωστός αρχιτέκτονας Πάτροκλος Καραντινός. Να σημειωθεί ότι στο ισόγειο, σχεδόν καλυμμένο από το κτίριο, βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Δύναμης.

Το κτίριο μισθώθηκε για 35 έτη (με option για επιπλέον 15) στον Ομιλο των Ξενοδοχείων Ηλέκτρα έναντι 700.000 ευρώ ετησίως, και η επένδυση υπολογίζεται στα 15 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας περί τις 200 μόνιμες θέσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι ο όμιλος ξενοδοχείων Ηλέκτρα έχει επίσης αλλά τέσσερα ξενοδοχεία, (ELECTRA ATHENS -Ερμού 5, Αθήνα, ELECTRA PALACE –Ναυάρχου Νικοδήμου 18, Αθήνα, Electra Palace Thessaloniki, Πλ.Αριστοτέλους 9, Θεσσαλονίκη, Electra Palace Rhodes- Παραλία Τριάντα, Ρόδος).

Πηγή: Σκαλωσιές και μπετονιέρες στη Μητροπόλεως – Το παλιό κτίριο του υπουργείου Παιδείας γίνεται ξενοδοχείο [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/220502/skalosies-kai-mpetonieres-sti-mitropoleos-palio-ktirio-toy-ypoyrgeioy-paideias-ginetai#ixzz4GRti9PpP