Το έργο του ΕΛΙΖΑ στηρίζει η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ

Το έργο μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στηρίζει σταθερά η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ μέσω ενός διευρυμένου προγράμματος εταιρικής ευθύνης. Στο πλαίσιο αυτό η ΔΩΔΩΝΗ στηρίζει το έργο του ΕΛΙΖΑ, μέσα από το πρόγραμμα «Απλές πράξεις Μεγάλης αξίας».

Συγκεκριμένα, από τις 27 Αυγούστου ως τις 4 Σεπτέμβριου, αγοράζοντας χύμα φέτα ΔΩΔΩΝΗ, 20% φθηνότερα, αποκλειστικά στα καταστήματα “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ” σε όλη την Ελλάδα οι καταναλωτές βοηθούν την ΔΩΔΩΝΗ να στηρίξει το έργο του ΕΛΙΖΑ και τη βιώσιμη λειτουργία της 1ης Νοσοκομειακής Μονάδας για κακοποιημένα παιδιά στην Ελλάδα, της Μονάδας Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών «Σόφη Βαρβιτσιώτη», της Β΄Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής, στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Η εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ είναι μία εξειδικευμένη, Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2008, με μοναδικό σκοπό την προστασία παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση σε εθνικό επίπεδο μέσα από προγράμματα που στοχεύουν στην πρόληψη, αντιμετώπιση και θεραπεία. Είναι η μόνη οργάνωση στην Ελλάδα που επικεντρώνεται στην προσχολική ηλικία.

Με πρωτοβουλία του ΕΛΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2018 ιδρύθηκε η 1η Νοσοκομειακή Μονάδα για κακοποιημένα παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», υπό τη Β΄Πανεπιστημιακή Κλινική του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο να διασφαλιστεί η αναγνώριση των βρεφών και παιδιών σε κίνδυνο για όλες τις μορφές κακοποίησης / παραμέλησης σε ολοένα μικρότερες ηλικίες, καθώς και η προστασία ευάλωτων οικογενειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ