Έρχεται η 11η έκθεση Cretan Women’s Week 2017

Έρχεται η 11η έκθεση Cretan Women's Week 2017

Στην ανάδειξη-προώθηση της Κρητικής γυναικείας επιχειρηματικότητας, της οικοτεχνίας, της παράδοσης και των Κρητικών προϊόντων στοχεύει η 11η έκθεση «CRETAN WOMEN’S WEEK 2017» που οργανώνει ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης από 29 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου στη πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και της ΟΕΒΕΝΗ.

Έρχεται η 11η έκθεση Cretan Women's Week 2017 Σε συνέντευξη τύπου σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάστηκαν οι εκδηλώσεις, από την Αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, την Πρόεδρο του Αναπτυξιακού συλλόγου γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης Μαρία Πιτσικάκη, και την συντονίστρια των εκδηλώσεων Μάγδα Κατόπη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα έχουν και κοινωνικό χαρακτήρα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα-Προκλήσεις και Προοπτικές» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στις 9 το πρωί.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη σε δηλώσεις της για το «CRETAN WOMEN’S WEEK 2017» ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η γυναικεία επιχειρηματικότητα έχει μεγάλη δράση στη Κρήτη στηριζόμενη βασικά στη παράδοση και στην οικοτεχνία. Περισσότερες από 500 γυναίκες δραστηριοποιούνται στην επιχειρηματικότητα στο νησί, μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός μέσω των γυναικείων συνεταιρισμών έχουν μεγάλη επιτυχία και παράγουν εξαιρετικά προϊόντα. Μέσω της οικοτεχνίας όπου έχει πρωτοστατήσει η Περιφέρεια Κρήτης, είναι αρκετές οι γυναίκες που δραστηριοποιούνται στο τομέα, συνολικά έχουμε 85 οικοτέχνες και το 30% σε επίπεδο Κρήτης είναι γυναίκες επιχειρηματίες. Να καλέσουμε τον κόσμο να συμμετέχει στις σημαντικές εκδηλώσεις στη πλατεία Ελευθερίας, όπου γυναίκες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην οικοτεχνία θα παρουσιάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που παράγουν. Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει στο πρωτογενή τομέα και τον σημαντικό για την οικονομία του νησιού κλάδο της οικοτεχνίας, μέσω και των ειδικών προγραμμάτων που υπάρχουν και αξιοποιούνται όπως είναι ο αναπτυξιακός, το leader, το ΕΣΠΑ κ.α.

Η Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Κρήτης, Πρόεδρος του Αναπτυξιακού συλλόγου γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης Μαρία Πιτσικάκη:

«Για 11η χρονιά πραγματοποιούμε το “ CRETAN WOMEN’S WEEK 2017” με πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στη πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες. Ογδόντα γυναίκες επιχειρηματίες θα εκθέσουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τα προϊόντα τους που διακρίνονται για την ποιότητα και την καινοτομία τους. Καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις, και ευχαριστούμε θερμά τη Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και την ΟΕΒΕΝΗ για την βοήθεια και την συνδιοργάνωση. Παράλληλα προγραμματίζουμε και φιλανθρωπικές-κοινωνικές εκδηλώσεις για την στήριξη του «Παιδικού Χωριού SOS», του συλλόγου «Μαζί Νικάμε τον Καρκίνο». Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Μαστογράφος της Περιφέρειας Κρήτης θα προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στις γυναίκες και για αυτό ευχαριστούμε τον επικεφαλής της μονάδας τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργο Πιτσούλη».

Εκδηλώσεις έκθεσης πλ. Ελευθερίας:

Σάββατο 29 Ιουλίου 2016 – 5- 8 μ.μ.

Ο μαστογράφος της Περιφέρειας Κρήτης, θα βρίσκεται στον χώρο της έκθεσης, για δωρεάν μαστογραφίες

8.30 το βράδυ: Βραδιά Μόδας: Παντρεύουμε την παράδοση με την σύγχρονη μόδα.
Οι γνωστές υφάντρες, Βασιλική Μεσσαριτάκη και Ειρήνη Καρλή, υφαίνουν στον αργαλειό τους σχέδια Κρητικά, φτιάχνουν γυναικεία ρούχα, τσάντες και παπούτσια προσαρμοσμένα στην σύγχρονη εποχή. Επιμέλεια παρουσίασης Σάντη Χαλκιαδάκη. Την εκδήλωση υποστηρίζει ο Σοροπτιμιστικός Ομίλος Ηρακλείου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ»

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 – Φιλανθρωπική βραδιά
6-8 το απόγευμα η γνωστή Food- blocker Νεκταρία Κοκκινάκη φτιάχνει παγωτό. Οι εισπράξεις θα πάνε για τον σύλλογο «Μαζί νικάμε τον καρκίνο»

8.00 το βράδυ ο Μιχάλης και Αντώνης Φραγκιαδάκη με μουσική και τραγούδια από την καινούργια τους δουλειά (συνεργασία Παπακωνσταντίνου, Ψαραντώνη)

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017
Από τις 9 το πρωί μέχρι 3.00 το μεσημέρι Ημερίδα “Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Προκλήσεις και Προοπτικές ” στην αίθουσα “Καστελλάκη” του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

7.30 το βράδυ Φιλανθρωπική βραδιά
Μέλη της Εθνικής ομάδας Αρτοποιών μας διδάσκουν το πλουμιστό Κρητικό κουλούρι. Η Δέσποινα Μαθιουδάκη θα μας μιλήσει για τα ξόμπλια του. Η Σαπφώ Κατσούλη από τα Σφακιά, θα μας φτιάξει σφακιανόπιτες. Οι εισπράξεις θα πάνε για «το παιδικό χωριό SOS Κρήτης»

8.00 μ.μ. Το μουσικό συγκρότημα του Αντώνη Καράτζη

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 – Απόγευμα με τα παιδιά
Ζωγραφική σε ξύλο και ξυλοκοπτική από το Εργαστήριο Ιδεών

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017
7.00 μ.μ. Μαγειρεύουμε ξινόχοντρο με την Χαρίκλεια Παρασύρη

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 – Απόγευμα με τα παιδιά
Με την βοήθεια της εταιρίας ΜΑΓΓΙΡΙ, φτιάχνουμε χειροποίητα μακαρόνια

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017
8.00 το βράδυ: Μουσική βραδιά με το συγκρότημα των 16χρονων καλλιτεχνών Μανόλη Πλαϊτη και Κώστα Σκουτέλη

Καθημερινά:

  • Θα διδάσκεται η τέχνη της καλαθοπλεκτικής (Διαλεκτάκη)
  • Θα θαυμάσετε το Παραδοσιακό τσαγκαράδικο ( Μοσχοβάκη)
  • Θα διδάσκεται η τέχνη της υφαντικής σε παραδοσιακό αργαλειό