Αυτό το άρθρο είναι 14 μηνών

Οι εταιρείες τεχνολογίας στηρίζουν το Ταμείο Κλιματικού Μετασχηματισμού της Milkywire

30/04/2023
2' διάβασμα
oi-etaireies-technologias-stirizoun-to-tameio-klimatikou-metaschimatismou-tis-milkywire-291303

Με έτος ίδρυσης το 2018, η Milkywire είναι μια τεχνολογική πλατφόρμα για την προστασία του πλανήτη που επιτρέπει στις εταιρείες να χρηματοδοτούν αξιόπιστους περιβαλλοντικούς φορείς. Έχει βοηθήσει στη συγκέντρωση υποστήριξης για ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών, από την επιτόπια αποκατάσταση της φύσης και τη διατήρηση των ειδών της έως την έρευνα αιχμής για την αφαίρεση άνθρακα, δίνοντας τη δυνατότητα στις εταιρείες να έχουν θετικό πλανητικό αντίκτυπο.

Το 2021, η εταιρεία ίδρυσε ένα φιλανθρωπικό ταμείο, το Ταμείο Κλιματικού Μετασχηματισμού, για να καθοδηγήσει την τάση προς τον στόχο των καθαρά μηδενικών εκπομπών. Τώρα, αυτό το ταμείο εξασφαλίζει υποστήριξη από Ευρωπαίους ηγέτες τεχνολογικής κλίμακας, καθώς το οικοσύστημα των startups συσπειρώνεται για να ενισχύσει τη δράση για το κλίμα.

Κορυφαίες σκανδιναβικές εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Spotify, Klarna, Avanza, Northzone, Mentimeter έχουν δεσμευθεί να συνδράμουν στην πρωτοβουλία. Άλλες εταιρείες που υποστηρίζουν το ταμείο είναι οι BioGaia, PANGAIA, Wastebox, Steamery και Unbound Summits.

Οι εταιρείες θα συνεισφέρουν συνολικά πάνω από 5 εκατ. δολάρια μέσα στο 2023 σε έργα για το κλίμα που επικεντρώνονται στη συμβολή σε παγκόσμιες καθαρά μηδενικές εκπομπές, πέρα από τους μηχανισμούς αντιστάθμισης εκπομπών άνθρακα. Το Ταμείο Κλιματικού Μετασχηματισμού της Milkywire προσφέρει στις εταιρείες μια εναλλακτική λύση από την παραδοσιακή αντιστάθμιση του άνθρακα, μέσω της χρηματοδότησης αποτελεσματικών και βιώσιμων λύσεων που απαιτούνται για την επίτευξη παγκόσμιων κλιματικών στόχων, υποστηρίζοντας τους οργανισμούς σε τρεις πυλώνες:

Στη διαρκή απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα, στην αποκατάσταση και στην προστασία της φύσης, καθώς και στην οριστική απαλλαγή από τον άνθρακα. Μέχρι στιγμής, το ταμείο έχει υποστηρίξει 17 έργα όπως αυτό της Heirloom, μιας εταιρείας άμεσης σύλληψης και αποθήκευσης αέρα, της Human Rights Watch για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα και της Warsi, μιας οργάνωσης που εργάζεται για την προστασία των δασών.

Η πλειονότητα των εταιρειών που δωρίζουν πόρους στο ταμείο έχουν θεσπίσει ήδη, ή βρίσκονται στη διαδικασία εφαρμογής ενός εσωτερικού τέλους άνθρακα για τη δημιουργία κεφαλαίων, που θα διοχετευθούν σε έργα για το κλίμα.