Το μυστήριο της μαύρης τρούφας

Εθνική Ακαδημία Ερευνών των ΗΠΑ: Το μυστήριο της μαύρης τρούφας
-Διαφήμιση-
gaia-sense
Τον «χαμένο πατέρα» της μαύρης τρούφας φαίνεται πως βρήκαν ερευνητές από το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Παρίσι. Το γονίδιο, δηλαδή, που θα δώσει την ευκαιρία στους παραγωγούς να την καλλιεργήσουν μόνοι τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Ερευνών των ΗΠΑ, μέχρι σήμερα η μαύρη τρούφα εμφανίζεται στις ρίζες των δέντρων και συγκεκριμένα στις φουντουκιές και τις βελανιδιές καθώς σχηματίζει μια συμβιωτική σχέση με αυτές αντλώντας νερό και θρεπτικά συστατικά. Οι ερευνητές κάθε φορά που μελετούσαν το DNA της μαύρης τρούφας έβρισκαν μόνο ένα γονιδίωμα μη μπορώντας να εξηγήσουν την αναπαραγωγή της.

Μετά από μελέτες και έρευνες χρόνων οι ερευνητές κατέληξαν πως ο πατέρας της τρούφας υπάρχει στο έδαφος ως μορφή σπόρου που χάνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα μη μπορώντας οι ερευνητές να τον εντοπίσουν τα προηγούμενα χρόνια. Ο Richard Splivallo, χημικός στο Πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης στη Γερμανία που μελετά τις τρούφες αναφέρει πως «η ανίχνευση του πατέρα της τρούφας στο έδαφος είναι μια φθηνή διαδικασία η οποία θα συμβάλλει στην αύξηση της καλλιέργειας μαύρης τρούφας από τους παραγωγούς».

-Διαφήμιση-