Έτοιμη στο τέλος Ιουνίου η Αναπτυξιακή Τράπεζα

Έτοιμη στο τέλος Ιουνίου η Αναπτυξιακή Τράπεζα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας στο επιχειρηματικό συνέδριο του ΣΕΒ με θέμα «Οδηγός Ανάπτυξης των Μεσαίων και Μικρών Επιχειρήσεων». Σύμφωνα με τον υπουργό, στη χρηματοδότηση της Τράπεζας θα συμβάλουν και αντίστοιχες τράπεζες της Γερμανίας, Γαλλίας, Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και μη ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Βραζιλίας.

Ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι η χρηματοδότηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας είναι εξασφαλισμένη και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν έχει αναπτυξιακή τράπεζα.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σε ό, τι αφορά τη στήριξη της μικρής και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ο υπουργός είπε ότι έχουν δημιουργηθεί ήδη τέσσερις πυλώνες για την ενίσχυσή τους και συγκεκριμένα, για την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, για την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους, για τη λειτουργία τους εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου ανταγωνισμού και για την ενθάρρυνσή τους να στραφούν σε αλυσίδες αξίας και σε άλλες συνέργειες, ώστε το μέγεθός τους να μην αποτελεί πρόβλημα.

Αν και υπάρχουν συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ και ο αναπτυξιακός νόμος, πρόσθεσε ο υπουργός, ωστόσο αυτά από μόνα τους δεν αρκούν. Απαιτείται και η αλλαγή νοοτροπίας. Πολλοί μικρομεσαίοι, συνέχισε, τάσσονται κατά των στρατηγικών συνεργασιών, ωστόσο υπάρχει πρόοδος ώστε οι μικροί να φτάσουν στα μεσαία μεγέθη.

Ο υπουργός Οικονομίας, αναφέρθηκε και στις δυνατότητες διευθέτησης των οφειλών των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού και τόνισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις.

Πλέον το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για επενδύσεις είναι πολύ μεγάλο, είπε ο κ. Παπαδημητρίου, τονίζοντας ότι όταν οριστικοποιηθούν τα στοιχεία του 2017, αναμένεται οι ξένες άμεσες επενδύσεις να φτάνουν τα 4 δισ. ευρώ, όσες δηλαδή ήταν και το 2006.

Τέλος, ανέφερε ότι η βελτίωση των φορολογικών διαδικασιών είναι πολύ σημαντικό θέμα και, όπως είπε, η ΑΑΔΕ προσπαθεί για τη βελτίωση του πλαισίου. Γενικότερα, ως προς τα θέματα της φορολόγησης, επεσήμανε ότι καμία κυβέρνηση δεν θέλει να επιβάλλει υψηλούς φόρους, ωστόσο η τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση δεν επιτρέπει κάτι διαφορετικό. Υπενθύμισε, όμως, ότι από το 2020, όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός, θα υπάρξει μείωση των συντελεστών για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress