Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Ξεκίνησε την 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος, αλλά και η προετοιμασία και ο σχεδιασμός στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το πώς θα δράσουν οι φορείς και κυρίως οι δήμοι, η Πυροσβεστική και η Δασική Υπηρεσία. Στους περισσότερους δήμους, συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο, όπως και υπό την ευθύνη της Περιφέρειας το Περιφερειακό ΣΟ.

Προ ημερών, βρέθηκε στη Λάρισα ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο οποίος ενημερώθηκε από τους τοπικούς αξιωματούχους για τον σχεδιασμό της αντιπυρικής περιόδου στη Θεσσαλία. Όπως έγινε γνωστό, έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και έχει επικαιροποιηθεί βάσει των νέων αναγκών που προέκυψαν, έχουν αυξηθεί τα σημεία περιπολίας από δυναμικό του Σώματος, ενώ επισημάνθηκε ότι ο Νομός Μαγνησίας είναι μια περιοχή που «βρίσκεται στο κόκκινο».

Τονίστηκε, ακόμη, η ανάγκη ενημέρωσης του πληθυσμού για την πρόληψη πυρκαγιών και η σημασία της άμεσης και ακριβούς πληροφόρησης του Πυροσβεστικού Σώματος από τους πολίτες, στις περιπτώσεις που αντιληφθούν πυρκαγιές, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και αποτελεσματική η επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ιδιαίτερη αυστηρότητα θα επιδειχθεί στις περιπτώσεις πυρκαγιών που ξεσπούν σε αγροτικές εκτάσεις, με τους αγρότες να κινδυνεύουν να χάσουν την επιδότηση, αν η φωτιά ξεκινήσει από το χωράφι τους.