Αρχική Αποκλειστική συνεργασία με το EURACTIV

Αποκλειστική συνεργασία με το EURACTIV

Σήμερα εγκαινιάζεται η συνεργασία της «ΥΧ» με το πανευρωπαϊκό δίκτυο ενημέρωσης Euractiv. Ένα δίκτυο ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο και με μεγάλη επιρροή σε όσους διαμορφώνουν πολιτικές στην Ευρώπη, στους θεσμούς, στις επαγγελματικές ομάδες, στον χώρο της πραγματικής οικονομίας, της παραγωγής και της επιχείρησης, στον χώρο της επιστήμης, στην κοινωνία.

Και αυτό το έχει κατακτήσει με την παρουσία και τη λειτουργία του σε 13 χώρες-μέλη, καθώς βέβαια και στην έδρα της ΕΕ, τις Βρυξέλλες. Το έχει, επίσης, κατακτήσει με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των αναλύσεών του σε ζητήματα οικονομικά και εξωτερικής πολιτικής, ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και το περιβάλλον της Ευρώπης.

Ειδικά στην αγροδιατροφή, επικεντρώνεται στους θεματικούς φακέλους της Αναθεώρησης της ΚΑΠ, στη λειτουργία της αγοράς τροφίμων, στην ενιαία αγορά, στην καινοτομία, στη γεωργία ακριβείας, στην επισήμανση και στην ασφάλεια τροφίμων, στους ΓΤΟ, στα φυτοφάρμακα, στη διατροφή και στην υγεία, στα βιολογικά και στα βιοκαύσιμα.

Η συνεργασία μας θα είναι πολύπλευρη, πολυθεματική και θα ξεδιπλωθεί σταδιακά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνένωση των δυνάμεών μας θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα στην ουσιαστική ενημέρωση της κοινής γνώμης, στην αξιοπιστία και στον προσανατολισμό της γεωργίας και της υπαίθρου.

ΕΡΕΥΝΑ: Ένας Γάλλος αγρότης αυτοκτονεί κάθε δύο μέρες

Ένας Γάλλος αγρότης αυτοκτονεί κατά μέσο όρο κάθε δύο ημέρες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε ο γαλλικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
roumania-meli

Πρωταθλήτρια στο μέλι η Ρουμανία

Η Ρουμανία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραγωγούς μελιού στην ΕΕ, παρότι ο συγκεκριμένος τομέας δεν υποστηρίζεται ιδιαίτερα από τις Αρχές, δεδομένης και της χαμηλής απήχησης του προϊόντος στους Ρουμάνους καταναλωτές.
ipcc-klimatiki-allagi

Εφικτός ο περιορισµός της υπερθέρµανσης του πλανήτη;

Οι χώρες θα χρειαστεί να κλιμακώσουν τις υπάρχουσες τεχνολογικές λύσεις, οι οποίες μπορούν να επιφέρουν απτά αποτελέσματα προς ένα μέλλον με 1,5°C κατά τις επόμενες δύο δεκαετίες.
ispania-Luis Planas

Ισπανία: Αισιόδοξος για το επίπεδο χρηματοδότησης της ΚΑΠ ο υπουργός Γεωργίας

Αισιόδοξος για το ενδεχόμενο η Ισπανία να διατηρήσει το τρέχον επίπεδο χρηματοδότησης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) μετά το 2020 εμφανίστηκε ο υπουργός Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων της χώρας, Luis Planas.
https://www.ypaithros.gr/wp-content/uploads/2018/09/prasini-anaptixi-ee.jpg

Αυξάνεται η πράσινη χρηματοδότηση στην ΕΕ

Οι επενδυτές πρέπει να λαμβάνουν όλο και περισσότερο υπόψη τους κινδύνους που σχετίζονται με την υπερθέρμανση του πλανήτη