Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Καλαμάτα: 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς

16 Μαρτίου 2018 - 18 Μαρτίου 2018

Καλαμάτα: Έρχεται τον Μάρτιο το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς

Το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς διοργανώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας, το τριήμερο 16 με 18 Μαρτίου 2018, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Elite City Resort».

Σκοπός του φεστιβάλ να έρθουν σε επαφή όλοι οι εμπλεκόμενοι στον ελαιοκομικό τομέα (ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, έμποροι, γεωτεχνικοί, ερευνητικοί φορείς, δημόσιοι φορείς) με τις σύγχρονες τάσεις της ελαιοκομίας διεθνώς. Παράλληλα, οι διοργανωτές επιδιώκουν το φεστιβάλ «να συμβάλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων συνεργασιών», καθώς και «να προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης».

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί συνέδριο, όπως και έκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς/ελαιόλαδου. Θα υπάρχει ειδικό τμήμα παρουσίασης προϊόντων με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο, αλλά και γκουρμέ προϊόντων.

Προβλέπεται ακόμη η διοργάνωση πανελλήνιου διαγωνισμού ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, με δυνατότητα πώλησης. Επίσης, η διοργάνωση σεμιναρίων για την επιμόρφωση ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών, καταναλωτών και επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό  Καλαμάτας στο τηλέφωνο 27210 24590, μέσω email:  [email protected] ή στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ

Λεπτομέρειες

Αρχή:
16 Μαρτίου 2018
Τέλος:
18 Μαρτίου 2018
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

Elite City Resort
Ναβαρίνου 2
Καλαμάτα,24100
Τηλέφωνο:
2721 022434