EvodiaBio: Πρωτοποριακή μέθοδος παραγωγής φυσικών αρωμάτων για τη βιομηχανία της μπύρας

27/06/2024
1' διάβασμα
evodiabio-protoporiaki-methodos-paragogis-fysikon-aromaton-gia-ti-viomichania-tis-byras-324375

Μια πρωτοποριακή και βιώσιμη μέθοδος παραγωγής φυσικών αρωμάτων, με επίκεντρο τη βιομηχανία της μπύρας, έλαβε χρηματοδότηση 7 εκατ. ευρώ. Η EvodiaBio, με έδρα την Κοπεγχάγη, έχει ως στόχο την παροχή φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων για διάφορες βιομηχανίες, ξεκινώντας από τη βιομηχανία μπύρας. Η μέθοδος ενισχύει σημαντικά τη γεύση της μπύρας χωρίς αλκοόλ, μειώνοντας παράλληλα τη χρήση φυσικών πόρων και τις εκπομπές CO2, ευθυγραμμιζόμενη με τους παγκόσμιους στόχους βιωσιμότητας.

Ο λυκίσκος είναι ένα από τα βασικά συστατικά που δίνουν στην μπύρα την υπέροχη γεύση της, αλλά, όπως πολλοί από τους άλλους πόρους της φύσης, το αρωματικό φυτό απειλείται από την κλιματική αλλαγή. Η παραγωγή μειώνεται και η ποιότητα πέφτει. Η EvodiaBio έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί μαγιά και ζύμωση ακριβείας για την παραγωγή βιώσιμων αρωμάτων που δημιουργούν τη γεύση του λυκίσκου.

Για την εταιρεία εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον από ζυθοποιίες και οι δυνατότητες εκτείνονται πέρα από τα μη αλκοολούχα προϊόντα. Με φρέσκο κεφάλαιο, η εμπορευματοποίηση και η επέκταση μπορούν να επιταχυνθούν και μακροπρόθεσμα η EvodiaBio στοχεύει στη βελτίωση της γεύσης διάφορων τύπων ποτών και άλλων προϊόντων διατροφής.