Ευρωκοινοβούλιο: Στήριξη 823 εκατ. ευρώ σε οκτώ κράτη-μέλη για κορωνοϊό και φυσικές καταστροφές

Οικονομική βοήθεια ύψους 823 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΤΑΕΕ) για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού και των φυσικών καταστροφών σε οκτώ κράτη-μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η συνολική βοήθεια προς την Ελλάδα αναμένεται να ανέλθει σε 18.142.000 ευρώ, εκ των οποίων κάτι περισσότερο από 4,5 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στην προκαταβολή ύψους 25%.

Το μεγαλύτερο μέρος της ενίσχυσης, πάνω από 692 εκατ. ευρώ, θα βοηθήσει την Κροατία για την ανοικοδόμηση μετά τον σεισμό του Μαρτίου και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19.

Περισσότερα από 132,7 εκατ. ευρώ θα διατεθούν συνολικά ως προκαταβολές σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Κροατία, Ουγγαρία και Πορτογαλία για τη σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας που προκλήθηκε από την πανδημία στις αρχές του 2020.

Πάνω από 7 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην Πολωνία για να ενισχυθούν οι προσπάθειες ανοικοδόμησης μετά τις πλημμύρες στην επαρχία Podkarpackie Voivodeship τον περασμένο Ιούνιο.