Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση μετέτρεψε το αγροτικό εισόδημα σε επίδομα

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση μετέρεψε το αγροτικό εισόδημα σε επίδομα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά την διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη βουλή για το Αγροτικό. Όπως είπε, έχουν ληφθεί πολλά μέτρα εις βάρος των ανθρώπων της υπαίθρου, τους οποίους, όπως είπε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση εξαπάτησε, αφού προεκλογικά τους είχε τάξει λαγούς με πετραχήλια.

Η ίδια ανέφερε πως έχουν ληφθεί 12 δυσβάσταχτα μέτρα, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα να «νιώθουν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα». Σημείωσε μάλιστα πως η κυβέρνηση μετέτρεψε «το αγροτικό εισόδημα σε επίδομα», ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την καθυστέρηση που επιδεικνύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην προκήρυξη και υλοποίηση των προγραμμάτων του ΠΑΑ.

-Διαφήμιση-

Στη συνέχεια, επισήμανε τις 12 προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που προέκυψαν, όπως υπογράμμισε, από τον διάλογο με τους αγρότες και τους φορείς, ως απάντηση στα ισάριθμα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης. «Χρειάζεται ουσιαστική περιφερειακή ανάπτυξη για να αφήσουμε πίσω την κρίση. Κάθε περιφέρεια να αποκτήσει αναπτυξιακή ταυτότητα» ανέφερε η κα Γεννηματά.

Στις προτάσεις περιλαμβάνονται η προοδευτική μείωση του φόρου εισοδήματος, η κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί, σε κάθε νέο ζευγάρι ο ένας να αποδεσμεύεται από το φορολογητέο εισόδημα για πέντε χρόνια, η διατήρηση του ΟΓΑ, η καθολική καθιέρωση του εργόσημου στους αγρερτάτες, η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και στον πρωτογενή τομέα – καθιέρωση ακατάσχετου και για αγροτικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις, η καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου, η διανομή αγροτικής γης σε νέους αγρότες, η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, η ενεργοποίηση ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις, η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας της ΚΑΠ και ΚΑλΠ και προκήρυξη – υλοποίηση όλων των προγραμμάτων του ΠΑΑ, η εφαρμογή ειδικού προγράμματος για την ενίσχυση και στήριξης των εξαγωγών, προγράμματα κατάρτισης αγροτών και ανέργων για απόκτηση εμπειρίας, κα.

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ξέρετε γιατί στις αγροτικές κινητοποιήσεις πρωτοστατούν νέοι άνθρωποι; Γιατί έχουν καινοτόμες ιδέες και θέλουν να παραμείνουν στον τόπο τους. Και νιώθουν ότι καταστρέφονται».  

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki