Σ. Φάμελλος: «Οι αγρότες θα κάνουν κανονικά τις δηλώσεις ΟΣΔΕ»

Σ. Φάμελλος: «Ο Προϋπολογισμός 2019 αποδεικνύει ότι η χώρα δεν γυρίζει πίσω»
-Διαφήμιση-

Έντονες αντιπαραθέσεις και σκληρή γλώσσα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου – κύρωσης μνημονίου για τη συνεργασία Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν για τον τομέα της ενέργειας, με αφορμή και την ανάρτηση δασικών χαρτών κι ο αναπληρωτής υπουργός, Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος προχώρησε σε νομοτεχνική βελτίωση ενώ σημείωσε ότι οι δηλώσεις ΟΣΔΕ θα γίνουν κανονικά από τους αγρότες.

Παρά το γεγονός ότι η κύρωση του μνημονίου για τη συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία και ευρεία συναίνεση, από τους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ένωση Κεντρώων, ΠΟΤΑΜΙ και καταψηφίστηκε μόνο από ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, οι τόνοι ανέβηκαν πολλές φορές και για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και για τις αγροτικές γαίες, που αντί να χαρακτηριστούν γεωργικές χαρακτηρίστηκαν δασικές.

Πυρά προς την κυβέρνηση εξαπέλυσαν για την ανάρτηση των δασικών χαρτών σε ό, τι αφορά στους αγρότες και η τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Τζαβάρας καταλόγισε στον αναπληρωτή υπουργό ότι ενώ έδωσε παράταση στις προθεσμίες τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί. Ιδιαίτερα επικριτικός για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση σε θέματα ενέργειας αλλά και στο ζήτημα της ανάρτησης των δασικών χαρτών,  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν αντιπαραθέσεις και ανάμεσα στον Νίκο Ξυδάκη και το Γιώργο Αμυρά, για το θέμα της ελεύθερης αγοράς και το μετεμφυλιακό κράτος ενώ και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα καταφέρθηκε εναντίον του Γιάννη Μανιάτη, μιλώντας για «θράσος».  

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε πως θα υπάρχει πρόβλεψη για δημόσιο έλεγχο του νερού,  ότι έρχεται σχέδιο για τα υγρά απόβλητα ώστε να προχωρήσουν οι αποχετεύσεις και σε άλλες περιοχές κατεξοχήν της υπαίθρου.

 Σε ό, τι αφορά στους αγρότες, υποστήριξε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ ωστόσο δεν έκανε δεκτή την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για το τέλος αντιρρήσεων. Δέχτηκε πάντως πως υπήρξαν κάποιοι επικυρωμένοι χάρτες, οι οποίοι δεν είχαν τη σφραγίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ,  διότι έγιναν από το προηγούμενο διάστημα,  όπως του επεσήμανε νωρίτερα η τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, αλλά από εδώ και στο εξής το θέμα έχει επιλυθεί.

-Διαφήμιση-