Σ. Φάμελλος: «Ο Προϋπολογισμός 2019 αποδεικνύει ότι η χώρα δεν γυρίζει πίσω»

Σ. Φάμελλος: «Ο Προϋπολογισμός 2019 αποδεικνύει ότι η χώρα δεν γυρίζει πίσω»
-Διαφήμιση-

«Ο προϋπολογισμός του 2019 αποτελεί ορόσημο διότι είναι ο πρώτος προϋπολογισμός, ο οποίος έπειτα από διαδοχικά προγράμματα οικονομικής προσαρμογής, δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να χαράξει μόνη της το μέλλον της και να αποδώσει το αποτέλεσμα της εργασίας εκεί που ανήκει, σε όλους τους Έλληνες», ανέφερε ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, την Πέμπτη 13/12, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2019. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μπαίνουμε σε μία νέα πραγματικότητα, μακριά από τα φαντάσματα του παρελθόντος που χρεοκόπησαν τη χώρα, αλλά και μακριά από τις σειρήνες που διαλαλούν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, θέση που δυστυχώς αποδεικνύει το πόσο εθνικά ανεύθυνη είναι η αντιπολίτευση.

Και συνέχισε: «Μέσα στην τελευταία τριετία αναστήθηκε η οικονομία της χώρας που είχε λεηλατηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, απομυζώντας την ελπίδα των πολιτών. Η μόνη στρατηγική που είχαν να επιδείξουν ήταν πώς θα τα οικονομήσουν οι ημέτεροι εις βάρος όλων των υπόλοιπων Ελλήνων. Χρειάστηκε το δημοψήφισμα για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την αδιέξοδη πολιτική των προηγούμενων και να δημιουργήσουμε μία νέα διαδρομή, η οποία ήταν ασφαλής και ελπιδοφόρα. Και ας πίεζαν οι δανειστές σε συμφωνία με την τρόικα εσωτερικού για αχρείαστα μέτρα λιτότητας. Όμως τα καταφέραμε. Καταγράψαμε για τρίτη χρονιά πλεόνασμα αλλάζοντας το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής και ενισχύσαμε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, αποκαθιστώντας ανισότητες στην κοινωνική πολιτική και προστασία. Αυτή είναι και η διαφορά μας. Εισάγουμε και εφαρμόζουμε διαφορετικές πολιτικές, έχουμε διαφορετική πολιτική και ηθική, δεν παίζουμε με τη ζωή και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Σεβόμαστε τον κόπο τους μέσα σε συνθήκες ισονομίας, τιμιότητας και αξιοκρατίας».

Στη συνέχεια επεσήμανε το γεγονός ότι τον τελευταίο μήνα ψηφίζονται μέτρα όπως η μη περικοπή των συντάξεων, η αποκατάσταση και στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, η ουσιαστική εφαρμογή του «Βοήθεια στο σπίτι», η επιδότηση ενοικίου, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους επιστήμονες και τους επιχειρηματίες, η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες, η κατάργηση του φόρου στο κρασί, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Σχολίασε δε, ότι όλα φαίνονταν αδύνατα, σχεδόν ένα θαύμα πέρυσι, και έγιναν δυνατά από τον κόπο όλων των πολιτών, ενώ τόνισε την επιτηδευμένη προσπάθεια της αντιπολίτευσης και του φιλικού της Τύπου να παρουσιαστούν όλες αυτές οι κατακτήσεις ως παροχές. Διότι, αφενός η αντιπολίτευση υποτιμά τον κόπο και την προσπάθεια της κοινωνίας, προσδίδοντας στη χώρα τη ρετσινιά της Ψωροκώσταινας, αφετέρου δεν θέλουν να αποδεχθούν ότι η χώρα έχει ανακτήσει το ρόλο της και το διεθνές της κύρος. Συνεπώς, «η ΝΔ έχει δύο επιλογές: Ή να πει στους Έλληνες πολίτες ότι η χώρα δεν πάει καλά ή να πει ότι πάει καλά και να παραδεχθεί ότι αυτό το πέτυχε η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζοντας το μείγμα πολιτικής».

Σημείωσε όμως ότι η εμμονή της αντιπολίτευσης στην υποτιθέμενη παροχολογία της κυβέρνησης υποδηλώνει κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο, τη διάθεσή τους να πάρει πίσω όλα αυτά τα μέτρα, ονομάζοντάς τα παροχές. «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι δημιουργούν συσχετισμούς,  επιλέγοντας ακόμα και τον κ. Weber, γνωστό για την ανθελληνική του στάση στο Ευρωκοινοβούλιο και καλώντας τον στο επερχόμενο συνέδριο του κόμματός τους. Ωστόσο, «δεν θα καταφέρουν τίποτα, διότι αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν παροχές, αποτελούν μόνιμες επιλογές της ελληνικής κοινωνίας, οι οποίες θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν, είναι η αποτύπωση των αλλαγών που επιτυγχάνει αυτή η κυβέρνηση και αποδεικνύουν ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε επιλέγοντας άλλο δρόμο, χωρίς να στερούμε από τα παιδιά μας το δικαίωμα να πάει καλά η ζωή τους, χωρίς να υποθηκεύουμε το μέλλον κανενός ΄Ελληνα πολίτη».

«Η Ελλάδα μπορούσε να έχει διαδρομή ευημερίας και προόδου, αλλά η δική σας πολιτική της στέρησε αυτή την επιλογή», συνέχισε. «Σήμερα, αποδεικνύεται ότι τα πράγματα μπορούσαν να γίνουν και αλλιώς. Όμως, για καιρό η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ  επεδίωξαν να καταστήσουν κεντρικό θέμα το ζήτημα των συντάξεων θέλοντας να προκαλέσουν πολιτικό κόστος στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση. Επίσης, ήθελαν να στρώσουν το χαλί της λιτότητας, ως μόνιμη επιλογή. Άλλωστε, σε μια πολύ ωραία συμμαχία οι κ. Στουρνάρας και Βενιζέλος, μαζί με την ΝΔ και διάφορους ολιγάρχες ήθελαν να βάλουν από την πίσω πόρτα νέο μνημόνιο στη χώρα. Αυτή είναι  η πολιτική τους επιλογή:  Νέα βάρη στους πολίτες».

Αλλά, όπως ανέφερε ο Αν. ΥΠΕΝ, έχει φανεί πλέον η πολιτική τους αδυναμία και δεν τολμούν να παραδεχθούν δημόσια ότι στη χώρα κυριαρχούν οι προοδευτικές πολιτικές και επιλογές και όχι οι νεοφιλελεύθερες. «Διαψεύστηκαν τα πάντα, η αριστερή παρένθεση, ο περίφημος «κόφτης», η μη περικοπή των συντάξεων, ενώ το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης είναι ότι υπάρχει τέταρτο μνημόνιο, αλλά δεν περικόπτονται οι συντάξεις!», είπε ο Αν. ΥΠΕΝ συμπληρώνοντας ότι αυτό που κυρίως ενοχλεί την αντιπολίτευση, πέρα από την προστασία κοινωνικών αγαθών όπως η παιδεία, η υγεία και η πρόνοια, είναι ότι απομακρύνεται το σενάριο επιστροφής τους στην εξουσία. Εξού και η έξαλλη συμπεριφορά, η ακροδεξιά ταυτότητα που αναδεικνύεται παντού, οι περίεργες συμμαχίες με περίεργα εκδοτικά και οικονομικά κέντρα. Ωστόσο, «ο λαός δεν θα τους αφήσει να επιστρέψουν στην εξουσία, ούτε θα υπολογίσει τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα κάποιων εφημερίδων που βλέπει καθημερινά».

«Όμως εμείς καταφέραμε, όχι απλώς να αλλάξουμε την κατάσταση, αλλά και να εισαγάγουμε και το περιβάλλον ως βασικό συστατικό στοιχείο της πολιτικής, γιατί θέλουμε να υπάρχει πραγματικό προϊόν, μακροπρόθεσμη εργασία, βιώσιμη ανάπτυξη ποιότητα ζωής, επαρκείς πόροι στη χώρα μας», είπε ο Αν. ΥΠΕΝ και πρόσθεσε πως ο προϋπολογισμός έχει ενσωματωμένο το περιβάλλον ως στοιχείο της παραγωγικής ανασυγκρότησης του κόστους δημόσιας λειτουργίας. Γι’ αυτό πλέον υπάρχουν δασικοί χάρτες και εθνική στρατηγική για τα δάση για να παράγεται εθνικό προϊόν, ενώ απαγορεύεται ρητά  οποιαδήποτε τακτοποίηση σε περιοχές εθνικών δρυμών, περιοχές Natura, ρέματα, παραλίες, αναδασωτέα από πυρκαγιά. 

 «Κανένα παραθυράκι δεν θα υπάρχει στην αυθαίρετη δόμηση», τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι  υπάρχουν επίσης πόροι 2,5 δισ. ευρώ που εισέρχονται στην αγορά των αποβλήτων, δημιουργώντας ένα άλλο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο,  μαζί με το γεγονός ότι η χώρα μας διαθέτει πλέον στρατηγική για την κυκλική οικονομία και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. “Αυτός ο Προϋπολογισμός αποδεικνύει ότι η χώρα δεν γυρίζει πίσω”, είπε χαρακτηριστικά.  

-Διαφήμιση-