FAO: Παγκόσμιο έτος φρούτων και λαχανικών το 2021

Η ανάδειξη των προτεραιοτήτων της παγκόσμιας κοινότητας για καλύτερη διατροφή και μείωση της απώλειας και της σπατάλης τροφίμων είναι, μεταξύ άλλων, οι στόχοι της ανακήρυξης του 2021 ως «έτους φρούτων και λαχανικών».

O γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ QU Dongyu έκανε την πανηγυρική ανακήρυξη στην παγκόσμια διαδικτυακή εκδήλωση, απευθύνοντας έκκληση για τη βελτίωση της διατροφής και τη βιώσιμη παραγωγή τροφίμων μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογίας και για τη μείωση της σπατάλης και της απώλειας τροφίμων.

Η γενική συνέλευση του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι το 2021 είναι αφιερωμένο στην αφύπνιση γύρω από τον σημαντικό ρόλο των φρούτων και λαχανικών για τη διατροφή του ανθρώπου, την ασφάλεια των τροφίμων και την υγεία. Ο QU Dongyu χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία «μοναδική ευκαιρία για να αφυπνίσει την παγκόσμια συνείδηση».

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, η πανδημία ανάγκασε τους ανθρώπους να βρουν νέους τρόπους να καταπολεμήσουν την πείνα και τον υποσιτισμό και το παγκόσμιο έτος φρούτων και λαχανικών θα μπορούσε να αναδείξει τον ρόλο των ψηφιακών τεχνολογιών για τη βελτίωση της διατροφής και τις ευκαιρίες των αγορών.