Φεστιβάλ Κρητικών προϊόντων από 26 έως 29 Ιουλίου στα Χανιά

Την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στην Κρητική φύση και παράδοση θα έχουν όσοι βρεθούν από την Τετάρτη 26 έως και το Σάββατο 29 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων στο κέντρο της πόλης, όπου θα φιλοξενηθεί το «Φεστιβάλ Γης – Άνθρωποι και Προϊόντα 2023». «Με κεντρικό σύνθημα, «Χανιά τόπος να ‘ρθεις και τρόπος να ζεις», το φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί ως θεσμός αποτελεί τη μεγάλη γιορτή της παραγωγικής τάξης, της επιχειρηματικότητας, της επιστήμης και των πολιτών», τόνισε κατά την παρουσίαση των δράσεων του φεστιβάλ ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής.

Από την πλευρά ο αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αντώνης Παπαδεράκης ανέφερε ότι η διοργάνωση του φεστιβάλ αποτελεί μία ποιοτική στροφή προβολής των παραδοσιακών προϊόντων μέσω της παραγωγής και της ιστορικής τους διαδρομής. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης επεσήμανε ότι η στήριξη του φεστιβάλ αποτελεί στρατηγική επιλογή του Επιμελητηρίου.

Στην ανάγκη στήριξης και προβολής των τοπικών προϊόντων αναφέρθηκαν οι δήμαρχοι Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης και Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ενώ τις δράσεις του φεστιβάλ παρουσίασε η διευθύντρια της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης Μαρία Πετραντωνάκη.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα λειτουργήσουν 49 περίπτερα, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και μεγάλους καθώς και προβολή ντοκιμαντέρ. Στο χώρο θα υπάρχει παραδοσιακός αργαλειός, θα παρασκευάζεται φαγητό στη μινωική χύτρα, θα υπάρχει ενημέρωση για τα άγρια βότανα και χόρτα της Κρήτης και προϊόντα όπως το μέλι, το κρασί, οι χυμοί, το πορτοκάλι και το αβοκάντο.

Το φεστιβάλ θα γίνεται από τις 6 έως τις 11.30 το βράδυ. Οργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια Χανίων, την Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης, τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας και το Επιμελητήριο Χανίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ