Φωτοβολταϊκά: Προς Φεβρουάριο η πλατφόρμα για τα έργα σε Πελοπόννησο και Κρήτη

Αργότερα σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που είχε δώσει το ΥΠΕΝ στην «ΥΧ» πριν από λίγες εβδομάδες φαίνεται πως θα λειτουργήσει τελικά η πλατφόρμα για την αίτηση σχετικά με έργα φωτοβολταϊκών στη Νότια Ελλάδα έως 400 κιλοβάτ. Οι ενδιαφερόμενοι, μεταξύ αυτών και αρκετοί αγρότες, περιμένουν τις εξελίξεις με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πλέον τα δίκτυα έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους και τα μικρά έργα σε πολλές περιοχές έχουν παγώσει. Επιπλέον, τα συγκεκριμένα έργα θα βρίσκονται εκτός διαδικασίας διαγωνισμών και, επομένως, θα έχουν σταθερή τιμή που αναμένεται να φθάνει τα 6,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Όπως μας ενημέρωσε πηγή από το αρμόδιο υπουργείο, «η υπουργική απόφαση είναι έτοιμη, ωστόσο, θα δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα στους ενδιαφερόμενους, ώστε να προετοιμαστούν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, από τεχνικής άποψης, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα είναι έτοιμη μέχρι τα τέλη του μήνα, ωστόσο, μένει να αποφασιστεί ποιο θα είναι το διάστημα που θα δοθεί στους δυνητικούς αιτούντες, προκειμένου να ενημερωθούν και να προετοιμαστούν».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι πιθανό να δοθεί περιθώριο τουλάχιστον τριών εβδομάδων, με στόχο να είναι απολύτως έτοιμοι οι υποψήφιοι προς ένταξη στην πλατφόρμα. Aξίζει να αναφερθεί ότι στην απόφαση, που αναμένεται, θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την υποβολή των αιτήσεων, όπως η εγγυητική επιστολή που θα συνοδεύει τα αιτήματα και άλλα απαραίτητα έγγραφα για να «κλειδώσουν» θέση οι αιτούντες.