Το φράγμα των 80.000 αιτήσεων αναμένεται να σπάσει η πρόσκληση των Βιολογικών

Σχεδόν 35.000 αιτήσεις έχουν μέχρι στιγμής υποβληθεί από παραγωγούς στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης των Βιολογικών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ». Με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων να ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου, οι διαχειριστικές αρχές του ΥΠΑΑΤ εκτιμούν ότι ο αριθμός των αιτήσεων αναμένεται να ανέλθει συνολικά στις 80.000 – 85.000.

Το μεγάλο ενδιαφέρον των παραγωγών όμως φαίνεται την ίδια ώρα να προβληματίζει την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, καθώς όπως αναφέρει στην «ΥΧ» πηγή από την Πλατεία Βάθη, εάν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις 90.000, τότε αναμένονται και τα προβλήματα σε σχέση πάντα με τον προϋπολογισμό.

Προς το παρόν, η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης είναι σε εξέλιξη από τις 25 Φεβρουαρίου και η πρόσκληση θα παραμείνει ενεργή έως τις 31 Μαρτίου. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν σε μία από τις προκηρυσσόμενες δράσεις, υποβάλλουν προς τον ΕΦΔ ηλεκτρονικά αίτηση στήριξης, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ).

Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα γίνεται στον ιστότοπο https://registration.dikaiomata.gr/user_registration και η επεξεργασία των αιτήσεων, στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/Organics16/.

Εφόσον η ηλεκτρονική αίτηση στήριξης υποβληθεί επιτυχώς, παίρνει μοναδικό κωδικό και ημερομηνία οριστικοποίησης, από την οποία αποδεικνύεται το εμπρόθεσμο της υποβολής.

Η οριστικοποιημένη αίτηση στη συνέχεια εκτυπώνεται, υπογράφεται από τον υποψήφιο δικαιούχο και φυλάσσεται από τον ίδιο μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στον φάκελο του δικαιούχου.

Ο υποψήφιος υποχρεούται να προσκομίζει τα πρωτότυπα παραστατικά σε οποιοδήποτε έλεγχο του ζητηθεί. Εάν κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης από τον υποψήφιο δικαιούχο προκύψει η απαίτηση για τυχόν συμπληρωματικά στοιχεία ή διευκρινίσεις, αυτά υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ΠΣ, ή σε έντυπη μορφή στις κατά τόπους περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Υπαιθρος Χώρα»
που κυκλοφόρησε Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022