Φυσική παρουσία, αλλά και ηλεκτρονική περιήγηση στο δάσος Κουρί

Μετά από προσπάθειες χρόνων, ο Δήμος Κοζάνης κατάφερε να ολοκληρώσει και να δώσει μια σύγχρονη και αναβαθμισμένη εικόνα στο περιαστικό δάσος Κουρί της περιοχής.

Μέσα από καινοτόμες δράσεις, αλλά και εκσυγχρονισμό και συντηρήσεις υπαρχόντων εξοπλισμών, με παρεμβάσεις και έργα αναψυχής, άθλησης και περιβαλλοντικής ενημέρωσης ο Δήμος Κοζάνης ξανασυστήνει το δάσος Κουρί στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης και με διάφορες ενέργειες που υλοποίησε το αποδίδει προς χρήση, συμβάλλοντας, ταυτόχρονα, στη συντήρηση και στην προστασία του.

Όπως λέει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ευάγγελος Σημανδράκος, το Κουρί γίνεται ένας χώρος εκτόνωσης, άθλησης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ωθώντας σε φυσικούς τρόπους αναψυχής μεμονωμένους πολίτες, αλλά και οικογένειες.

Μια καινοτομία στην οποία έχει προχωρήσει ο δήμος είναι πως το δάσος είναι διαθέσιμο πλέον και ψηφιακά, δίνοντας τη δυνατότητα διαδικτυακής περιήγησης και προβολής μέσω της εφαρμογής QR code, σε κάθε χρήστη, ενώ οι παιδικές χαρές και ορισμένα όργανα άθλησης είναι προσβάσιμα και σε ΑμΕΑ.

Στο δάσος λειτουργεί ήδη ένα Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, ενώ το επόμενο βήμα του δήμου, σύμφωνα με τον κ. Σημανδράκο, είναι η δημιουργία αναψυκτηρίου.