Γ.Γ. Εμπορίου: Πασχαλινές… «καμπάνες» ύψους 53.700 ευρώ

Αναβάλλεται για 21/1 η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας στον τομέα των τροφίμων

Συνολικά πρόστιμα ύψους 53.700 ευρώ επιβλήθηκαν για παραβάσεις οι οποίες διαπιστώθηκαν στη διάρκεια 791 ελέγχων που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στην περίοδο από τις 23 Μαρτίου μέχρι τις 11 Απριλίου, εν όψει της αγοράς του Πάσχα.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις χονδρικής και λιανικής πώλησης διακίνησης προϊόντων, καθώς και σε καταστήματα λιανικής πώλησης και σε λαϊκές αγορές.

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι προγραμματισμένοι έλεγχοι που διενεργούνται κατόπιν απόφασης των γενικών γραμματέων των συναρμόδιων υπουργείων, από μεικτά κλιμάκια υπηρεσιών των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας και Ανάπτυξης, περιφερειών, της οικονομικής αστυνομίας και τοπικών αστυνομικών αρχών, υπό το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ).

Στο χρονικό διάστημα από 16 Μαρτίου μέχρι 11 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν 767 έλεγχοι σε όλη τη χώρα, σε επιχειρήσεις διακίνησης ζώντων ζώων, νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων, σφαγεία, σε λαϊκές αγορές, σε εταιρείες εμπορίας αυγών και ωοσκοπικά κέντρα, στα σημεία εισόδου της χώρας, στη Βαρβάκειο και στο Ρέντη, καθώς και στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Στους παραβάτες που εντοπίστηκαν επιβλήθηκαν από την εκάστοτε αρμόδια υπηρεσία οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ διερευνώνται περαιτέρω οι υποθέσεις που εμπίπτουν στη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία.