Γ. Γεωργαντάς: Οι αγρότες δεν είναι μόνοι τους στην κρίση του κόστους παραγωγής

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η τελετή παράδοσης παραλαβής κατά την οποία ανέλαβε καθήκοντα ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς. Κατά την τελετή ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των εποπτευόμενων οργανισμών του ΥΠΑΑΤ (ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ).

Σπ. Λιβανός: Η στιγμή αυτή θα με καθορίσει αλλά δεν θα με στιγματίσει

Nωρίτερα o τέως υπουργός ΑΑΤ Σπ. Λιβανός παρουσιάστηκε απολογητικός κατά τις δηλώσεις του. Αναφερόμενος στο περίφημο περιστατικό με τον Δήμαρχο Σπάρτης δήλωσε:

«Ένιωσα αμηχανία, προσπάθησα να υπερκεράσω τη δήλωση του Δημάρχου με ένα ειρωνικό σχόλιο. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως εκφράζομαι. Για όσους τυχόν προσέβαλα αναλαμβάνω την ευθύνη και απολογούμαι».

Στις πρώτες του δηλώσεις ως υπουργός ΑΑΤ ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε:

«Προέρχομαι από έναν Νομό κατεξοχήν αγροτικό. Γνωρίζω καλά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες. Οι παραγωγοί καλούνται να διαχειριστούν ακόμα μία κρίση μετά την κρίση της πανδημίας. Είναι η κρίση του κόστους παραγωγής.

Απευθύνομαι στους αγρότες και τους λέω ότι σε αυτήν την κρίση δεν είστε μόνοι σας. Άλλωστε ο πρωθυπουργός από την πρώτη μέρα έθεσε σε προτεραιότητα την στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Θα αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, τους πόρους από το ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ. Θα κάνουμε μέγιστη χρήση των εργαλείων της Ψηφιακής Εποχής για να αυξήσουμε τα περιθώρια κέρδους των παραγωγών και παράλληλα θα ενισχύσουμε την αγροτική επιχειρηματικότητα. Όλα θα τα καταφέρουμε με διάλογο, συναίνεση και συνεργασία. Δεσμεύομαι ότι η πόρτα του υπουργείου θα είναι πάντα ανοιχτή».

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ σχετικά με την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο ΥΠΑΑΤ