Το gaiasense1 στην καθηµερινότητά σου

Σημαντικά τα οφέλη για τους αγρότες από το σύστημα ευφυούς γεωργίας «gaiasense»

 

Μπορεί η δουλειά του αγρότη να γίνει από το σπίτι; Φυσικά και όχι. Δεν γίνεται αν δεν πάει στο χωράφι για να δει από κοντά τα φυτά του, να ελέγξει τυχόν συμπτώματα προσβολής από ασθένειες ή έντομα, να ελέγξει τις εντομοπαγίδες στα δέντρα του και το ποτιστικό του σύστημα. Χρειάζεται να είναι δίπλα στην καλλιέργειά του τις καθημερινές, τα σαββατοκύριακα, τις αργίες.

Αν, όμως, έχει και το κινητό του δίπλα, κάποιες φορές μπορεί να μη χρειαστεί να πάει. Γιατί θα έχει δει τον καιρό, θα έχει μάθει αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ψεκασμού, θα γνωρίζει αν χρειάζεται να ποτίσει ή όχι και, φυσικά, θα ξέρει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή κίνδυνος στο χωράφι ή στην καλλιέργειά του.

Σίγουρα ο αγρότης δεν μπορεί να μπει σε τηλεργασία, αλλά μπορεί με μια ματιά στο κινητό του, κάθε στιγμή, από όπου κι αν βρίσκεται, να μάθει τι γίνεται στο χωράφι του και να πάρει κάποιες αποφάσεις που θα του γλυτώσουν χρόνο και χρήμα. Ναι, με το νέο gaiasense mobile app. Τη νέα εφαρμογή του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense, για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και tablets.

Τώρα, όλοι οι αγρότες μπορούν να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο και χρήμα με μια ματιά στο κινητό τους. Πρόγνωση καιρού, εξειδικευμένες πληροφορίες, γεωργικές προειδοποιήσεις και ψηφιακός βοηθός, κάθε στιγμή μαζί σου παντού, με το gaiasense1.

Πρωινό ξύπνημα με gaiasense1

Το πρώτο πράγμα που ενδιαφέρει κάθε αγρότη είναι ο καιρός. Χρειάζεται μια αξιόπιστη πρόγνωση, γιατί η δουλειά του εξαρτάται από τον καιρό.

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι ένας αγρότης ξεκινάει την ημέρα του με έναν καφέ και την πρόγνωση καιρού από το gaiasense1. Βλέπει τον καιρό ξεχωριστά για κάθε χωράφι του, για τις επόμενες τρεις ημέρες, με τρίωρη ανάλυση, προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα και εξειδικευμένα μετεωρολογικά φαινόμενα.

Με όλες αυτές τις πληροφορίες και τα δεδομένα, οργανώνει καλύτερα τις εργασίες του και ξεκινάει την ημέρα του χωρίς απρόοπτα.

Λιγότερες εργασίες, περισσότερος χρόνος

Με τις πληροφορίες και τα δεδομένα από το gaiasense1, οι αγρότες μπορούν να οργανώσουν καλύτερα τις εργασίες τους και να γλυτώσουν πολύτιμο χρόνο. Φανταστείτε, λοιπόν, δύο αγρότες που σκέφτονται να ψεκάσουν την καλλιέργειά τους. Ο ένας δεν έχει το gaiasense1 στο κινητό του και ξεκινάει για το χωράφι.

Ο άλλος, που έχει την εφαρμογή στο κινητό του, βλέπει ότι οι συνθήκες ψεκασμού δεν είναι οι κατάλληλες, γιατί υπάρχουν ισχυροί άνεμοι, και μένει σπίτι.

Μπορεί να αξιοποιήσει τον χρόνο που γλύτωσε κάνοντας κάποια άλλη εργασία, να περάσει χρόνο με την οικογένειά του ή απλώς να ξεκουραστεί.

Η επιλογή είναι δική του.

Μικρότερο κόστος, μεγαλύτερο κέρδος

Ένα από τα σημαντικότερα έξοδα για κάθε αγρότη είναι οι ψεκασμοί.
Με το gaiasense1, όμως, ο αγρότης μπορεί να μειώσει το κόστος
της φυτοπροστασίας, γιατί, μέσα από την εφαρμογή, λαμβάνει ειδοποιήσεις για το πότε υπάρχει αυξημένος κίνδυνος προσβολής και έτσι μπορεί έγκαιρα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Επίσης, με τις δορυφορικές εικόνες και τα δεδομένα από τον δείκτη βλάστησης NDVI, μπορεί να εντοπίσει έγκαιρα κάποιο πρόβλημα στην καλλιέργειά του, να το δει από κοντά και να διαπιστώσει ότι οφείλεται στο πότισμα ή στην κακή αποστράγγιση του νερού, σε προσβολή από κάποιο έντομο ή ασθένεια. .

Σκέψου, λοιπόν, πόσο μπορείς να μειώσεις το κόστος φυτοπροστασίας, έχοντας το gaiasense1 στο κινητό σου. Και η φυτοπροστασία είναι μία μόνο από τις υπηρεσίες του gaiasense1.

Σκέψου, λοιπόν, το κέρδος!


Τρεις εργασίες που μπορεί να κάνει ένας αγρότης καθημερινά, από όπου κι αν βρίσκεται

  1. Να προγραμματίσει καλύτερα το επόμενο πότισμα

O αγρότης σίγουρα ξέρει από την εμπειρία του πότε να ποτίζει την καλλιέργειά του.

Με το νέο gaiasense1, όμως, θα μάθει ακόμα περισσότερα, θα ρυθμίσει καλύτερα τα ποτίσματά του και θα κερδίσει πολύτιμο χρόνο και χρήμα. Πώς; Κοιτάζοντας, για παράδειγμα, τις οθόνες του gaiasense1 βλέπει ότι, παρά τη σημερινή ηλιοφάνεια, αύριο θα έχει έντονη βροχή. Αυτό επηρεάζει τον προγραμματισμό που έχει κάνει και θα πρέπει να τον προσαρμόσει κατάλληλα με βάση τα νέα δεδομένα.

Κοιτάζει την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες τρεις ημέρες και τους υδατικούς δείκτες για κάθε χωράφι του και υπολογίζει ξανά τα ποτίσματα. Με αυτόν τον τρόπο έχει εξοικονομήσει χρόνο, αλλά και χρήματα, από την καλύτερη δυνατή χρήση του αρδευτικού νερού.

2. Να δει πότε μπορεί να ψεκάσει και πότε όχι, με βάση τις καιρικές συνθήκες

Έχει υπολογιστεί ότι δύο στους τρεις ψεκασμούς μιας καλλιεργητικής περιόδου μπορεί να είναι περιττοί ή λανθασμένοι. Με το νέο gaiasense1, ο αγρότης μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την προστασία της καλλιέργειάς του απέναντι σε εχθρούς και ασθένειες, με μια ματιά στο κινητό του.

Δες πόσο απλό είναι: Ο αγρότης έχει προγραμματίσει να πάει στο χωράφι του για να ψεκάσει. Πριν ξεκινήσει όμως, ρίχνει μια ματιά στην εφαρμογή. Βλέπει ότι οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για ψεκασμούς, γνωρίζοντας, μάλιστα, και για ποιον λόγο. Πηγαίνει, λοιπόν, στην πρόγνωση καιρού και κοιτάζει αν οι συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές μέσα στο επόμενο τριήμερο.

Ανάλογα με την ενημέρωση, ο αγρότης παίρνει την κατάλληλη απόφαση και προστατεύει την καλλιέργειά του χωρίς να θέσει σε κίνδυνο ούτε το περιβάλλον, αλλά ούτε και την υγεία του. Και, επιπλέον, έχει στη διάθεσή του ελεύθερο χρόνο να κάνει ό,τι άλλο θέλει.

3. Να εντοπίσει προβλήματα στην καλλιέργειά του, σε κάποιο κομμάτι του χωραφιού του

Κοιτάζοντας τον δείκτη βλάστησης της καλλιέργειάς του σε όλα τα χωράφια του, ο αγρότης εντοπίζει κάποιο πρόβλημα σε ένα από αυτά, και μάλιστα ένα από τα πιο απομακρυσμένα. Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε θέματα άρδευσης, λίπανσης ή ακόμη και σε προσβολή από κάποια ασθένεια ή έντομο.

Παρότι δεν σκόπευε να επισκεφθεί το συγκεκριμένο χωράφι αυτές τις ημέρες, ο αγρότης, με βάση την ένδειξη από το gaiasense1, αποφασίζει να το κάνει –και δεν το μετανιώνει: Βλέπει από κοντά ότι κάποιο πρόβλημα με το σύστημα ποτίσματος είχε αφήσει απότιστη εκείνη την πλευρά του χωραφιού που είδε στη δορυφορική εικόνα με κίτρινο χρώμα.

Επισκευάζει άμεσα τη βλάβη και προλαβαίνει τις επιπτώσεις της στην παραγωγή του, εύκολα και γρήγορα, χάρη στην πληροφόρηση που πήρε από το gaiasense1.


Καλύτερη γνώση, καλύτερες αποφάσεις,
καλύτερη ζωή!

Με το gaiasense1 έχεις στα χέρια σου τα δεδομένα και τις πληροφορίες που χρειάζεσαι
από κάθε χωράφι σου και για κάθε χωράφι σου. Με αυτά, το gaiasense1 σε βοηθά να πάρεις ανά πάσα στιγμή τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για τη διαχείριση της καλλιέργειάς σου
και γενικότερα της αγροτικής σου εκμετάλλευσης. Με τη βοήθεια του gaiasense1,
μπορείς ακόμη να επιλέξεις την πιο κατάλληλη καλλιέργεια για οποιοδήποτε χωράφι σου,
με βάση το μικροκλίμα, το έδαφος και την επιστημονική βιβλιογραφία, απλά με ένα πάτημα
στην οθόνη του κινητού σου.

Οι καλύτερες αποφάσεις που παίρνεις με τη βοήθεια του gaiasense1 σε βοηθούν
να γλυτώσεις χρόνο και χρήμα, άρα σε βοηθούν να παράγεις και να ζεις καλύτερα.

Επιπλέον, με το gaiasense1 μπορείς να μάθεις ακόμη περισσότερα για αυτά που σε απασχολούν καθημερινά: Ο οδηγός που θα βρεις μέσα στο gaiasense1 θα σου δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τον καιρό και τα εξειδικευμένα μετεωρολογικά μεγέθη που υπάρχουν μέσα στην εφαρμογή, για την άρδευση και για τη φυτοπροστασία, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για να χρησιμοποιήσεις την ίδια την εφαρμογή.

Τι εμαθες σήμερα

Το gaiasense1 σε βοηθά σημαντικά στην καθημερινότητά σου. Με βάση τις πληροφορίες που σου δίνει η εφαρμογή, μπορείς να οργανώσεις καλύτερα τον χρόνο σου, να θέσεις τις σωστές προτεραιότητες για κάθε ημέρα σου στο χωράφι και να γίνεις πιο αποδοτικός.

Και σε περίπτωση που θέλεις κάτι περισσότερο, όπως προσωποποιημένες συμβουλές άρδευσης, λίπανσης και φυτοπροστασίας, μπορείς να υπολογίζεις στο gaiasense2, που θα είναι σύντομα διαθέσιμο και μετατρέπει την πληροφορία του gaiasense1 σε συγκεκριμένη και κατανοητή συμβουλή. Έτσι, θα έχεις πλέον μια πολύτιμη πηγή συμβουλών στην τσέπη σου, που θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς την παραγωγή σου με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια.

 

 

Απαντήσεις των ερωτήσεων του προηγούμενου φύλλου (19/2/2021)

1. Σωστό ● 2. Λάθος ● 3. Όλα τα παραπάνω ● 4. Σωστό ● 5. Σωστό