Αυτό το άρθρο είναι 14 μηνών

Γαλλία: Η υιοθέτηση τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας καταγράφει αξιοσημείωτη πρόοδο

11.05.2023
2' διάβασμα
gallia-i-yiothetisi-technologion-georgias-akriveias-katagrafei-axiosimeioti-proodo-292165

Με έναν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) της τάξης του 9,7% προβλέπεται να αναπτυχθεί η αγορά της γεωργίας ακριβείας στη Γαλλία έως το 2030, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία ερευνών MarketsandMarkets.

Η υιοθέτηση τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας βρίσκεται σε άνοδο τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία, λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων, όπως η τεχνολογική πρόοδος και η ανάγκη για πιο βιώσιμες και αποτελεσματικές γεωργικές πρακτικές. «Περίπου 250 νεοφυείς επιχειρήσεις στη Γαλλία επικεντρώνονται στον τομέα της γεωργικής τεχνολογίας, με πολλές από αυτές να αναπτύσσουν αλγόριθμους, λογισμικό, δορυφόρους, drones, τεχνητή νοημοσύνη και ρομπότ», αναφέρει η MarketsandMarkets.

«Με γνώμονα την υψηλή αξία των καλλιεργειών και τη σημασία της ποιότητας, πολλά ερευνητικά έργα γεωργίας ακριβείας βρίσκονται σε ισχύ στις οινοπαραγωγικές περιοχές της Γαλλίας».

Επιπλέον, η γαλλική κυβέρνηση έχει λάβει πρωτοβουλίες και έχει εφαρμόσει πολιτικές, με στόχο την προώθηση της γεωργίας ακριβείας στη χώρα. «Για παράδειγμα, το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας έχει θέσει σε εφαρμογή ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη της γεωργίας ακριβείας, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα για την υποστήριξη της έρευνας και της ανάπτυξης, την εκπαίδευση των αγροτών και την ανάπτυξη τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας στο χωράφι», επισημαίνεται στην έκθεση.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η παγκόσμια αγορά γεωργίας ακριβείας προβλέπεται να αυξηθεί από 8,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2022 σε 15,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ έως το 2030, με CAGR 7,9%. Αυτό συνάδει περισσότερο με την εικόνα της Γερμανίας, μιας πρωτοπόρου χώρας στην υιοθέτηση τεχνολογιών που σχετίζονται με τη γεωργία ακριβείας στην Ευρώπη, η οποία αναμένεται να δει τον κλάδο να αναπτύσσεται με CAGR 7,5% από το 2022 έως το 2030.