Η γαλλική σαμπάνια μετακομίζει στην Αγγλία

Με την τεχνολογία της γεωγραφικής ανάλυσης ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ανατολικής Αγγλίας ανακάλυψαν περίπου 350.000 στρέμματα που θα μπορούσαν να παράγουν τον αφρώδη οίνο της Καμπανίας στην Αγγλία. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των στρεμμάτων βρίσκεται στο Κεντ, το Σάσσεξ και την Ανατολική Αγγλία.

Ο καθηγητής Steve Dorling, από τη Σχολή Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, ανέφερε κατά τη διάρκεια της έρευνας ότι «οι αμπελώνες της Αγγλίας και της Ουαλίας παρουσιάζουν άνοδο και το κρασί τους κερδίζει διεθνή αναγνώριση». Η ερευνητική ομάδα, με τη βοήθεια των παραγωγών οίνου, χρησιμοποίησε νέες τεχνικές γεωγραφικής ανάλυσης για να αξιολογήσει και να βαθμολογήσει κάθε στρέμμα στην Αγγλία για την καταλληλότητά του.

Η χρήση, όμως, της τεχνολογίας με τέτοιον τρόπο ίσως εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον κίνδυνο παραγωγής ΠΟΠ ή ΠΓΕ ή μοναδικών για κάθε περιοχή προϊόντων σε άλλες περιοχές.