H γαστρονομία της Καλαμάτας στην εκδήλωση «Άρτος, Οίνος, Έλαιον» από 23 έως 25/8

H γαστρονομία της Καλαμάτας στην εκδήλωση «Άρτος, Οίνος, Έλαιον» από 23 έως 25/8
-Διαφήμιση-

Θεσμό αποτελεί πλέον το τριήμερο αφιέρωμα του Δήμου Καλαμάτας «Άρτος, Οίνος, Έλαιον», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2011 στα τέλη του καλοκαιριού, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων της πόλης. Η 8η έκθεση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου 2019.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις παλιές μεθόδους επεξεργασίας ή/ και παρασκευής των τοπικών προϊόντων με διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο.

Στον ίδιο χώρο υπάρχει έκθεση προϊόντων από ντόπιους παραγωγούς και περίπτερα, όπου μπορεί να γνωρίσει κανείς τα παραδοσιακά εργαλεία που χρησιμοποιούνταν για την επεξεργασία του αλευριού, του σταφυλιού και της ελιάς.

Η Μαρία Εκμετσίογλου στην Καλαμάτα για το “Αρτος – Οίνος – Ελαιον”

Η πιο γνωστή εκπρόσωπος της πολίτικης κουζίνας, η Μαρία Εκμετσίογλου, παρουσιάστρια και εκπαιδεύτρια σεφ θα είναι η κεντρική καλεσμένη στη φετινή διοργάνωση του Δήμου Καλαμάτας “Αρτος – Οίνος – Ελαιον”, που θα διεξαχθεί στις 23, 24 ,25 του μήνα (Παρασκευή ως Κυριακή) στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Η Μαρία Εκμετσίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Ένας μεγάλος έρωτας και ένας γάμος την κράτησαν στη Θεσσαλονίκη για 15 χρόνια. Μετά τον χωρισμό της επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη όπου ζει με τους 3 γιους της, τον Αλέξανδρο, τον Απόλλωνα και τον Πασχάλη. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Οkan της Κωνσταντινούπολης γαστρονομία και είναι ιδιοκτήτρια και επικεφαλής σεφ, μαζί με τους γιους της, των εστιατορίων “Maria’s” στην Κωνσταντινούπολη και στην Αθήνα. Είναι μέλος της Chaine des Rotisseurs, του Συλλόγου Γαστρονομίας Τουρκίας του Δ.Σ. του Συλλόγου «Χαμένες γεύσεις του Αιγαίου» και του Chef Club Ελλάδας. Κάνει τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και στην Τουρκία και έχουν κυκλοφορήσει 6 βιβλία της και στις δύο χώρες.

Πηγές: kalamatagastronomy.gr, eleftheriaonline.gr

-Διαφήμιση-