Γεύσεις από 40 χώρες στο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Φαγητού στην Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά

Γεύσεις από 40 χώρες στο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Φαγητού στην Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά

Αυθεντικές γεύσεις και συνταγές από 40 διαφορετικές χώρες του κόσμου θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν οι επισκέπτες που θα βρεθούν την Κυριακή, 11 Ιουνίου, στις 8:30 το βράδυ, στην Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Φαγητού “Food for Good”.

Πρόκειται για μια δράση φιλανθρωπικού χαρακτήρα που πραγματοποιείται εδώ και 20 χρόνια στην Καλαμαριά από εθελόντριες γυναίκες που προέρχονται από τις πέντε ηπείρους του πλανήτη και ζουν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, καθώς όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

“Ξεκινήσαμε δειλά δειλά με δεκατέσσερις χώρες και τώρα αγγίζουμε τις 40. Εκτός από ωραίες μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα, αρώματα και διαφορετικές γλώσσες θα έχουμε και μουσική και τραγούδια από διάφορα κράτη. Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει κι εμείς θέλουμε να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας προς την πόλη που μας φιλοξενεί”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Αννα Αυδή, μία εκ των εθελοντριών.

Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν φαγητά από την Αυστραλία, τη Σρι Λάνκα, την Παλαιστίνη, τη Γεωργία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, από όλες τις χώρες της Ευρώπης, τον Καναδά, την Ουρουγουάη, τη Χιλή, τη Βραζιλία, το Κονγκό, τη Νιγηρία και τη Βενεζουέλα.

Η είσοδος για το Φεστιβάλ Παραδοσιακού Φαγητού στην Πλαζ Αρετσούς είναι στα 10 ευρώ, με τους επισκέπτες να μπορούν να δοκιμάσει γεύσεις από τέσσερις χώρες και δύο ποτά. Τη φετινή γιορτή διοργανώνουν το “Ελληνικό Παιδικό Χωριό” στο Φίλυρο και οι Γυναίκες των Πέντε Ηπείρων, υπό την αιγίδα του δήμου Καλαμαριάς.

ΑΠΕ -ΜΠΕ