Γεύσεις της θεσσαλικής γης στην καρδιά της Ευρώπης

Πιστοποιημένα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα στη συνάντηση της AREPO στις Βρυξέλλες

Στην καρδιά της Ευρώπης ταξίδεψαν τα πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα της θεσσαλικής γης, στη μεγάλη συνάντηση που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες η Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειών με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης AREPO.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι ανάμεσα στις πρώτες περιφέρειες της χώρας και της ΕΕ στην παραγωγή και στην εμπορία παραδοσιακών προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ και ενεργό μέλος του δικτύου AREPO που εκπροσωπεί 35 περιφέρειες από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες παράγεται το 60% των Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης.

Η περιφέρεια συμμετείχε στην εκδήλωση με τη φέτα και τη γραβιέρα Αγράφων, τα μήλα Ζαγοράς Πηλίου και τα κόκκινα κρασιά Μεσενικόλα και Ραψάνη.

Συνολικά, το καλάθι πιστοποιημένων αγροδιατροφικών προϊόντων της περιφέρειας περιλαμβάνει 24 προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ που αποτυπώνουν την ψυχή της θεσσαλικής γης, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, τη γαστρονομική κληρονομιά και την πολιτισμική ταυτότητα της περιοχής.

Πρόκειται για προϊόντα που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα και τη διατροφική τους αξία και συμβάλλουν στη συντήρηση θέσεων εργασίας, στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη, στην ανάδειξη της βιοποικιλότητας και στην προστασία του φυσικού πλούτου της Θεσσαλίας.