Γευσιγνωσία και γνωριμία με προϊόντα made in Larissa

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση τοπικών προϊόντων «Κερνάμε Λάρισα», που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «ο στόχος της έκθεσης, που ήταν να προσφέρει έναν οικονομικό και αποδοτικό τρόπο προβολής των προϊόντων – εμπορευμάτων τοπικών επιχειρήσεων, επιτεύχθηκε.

Η έκθεση έδωσε τη δυνατότητα σε παραγωγούς και συλλογικά σχήματα του Νομού Λάρισας να προβάλουν τα ποιοτικά αυθεντικά προϊόντα made in Larissa, που παράγονται με κόπο και μεράκι, και αποτέλεσε σημείο συνάντησης παραγωγών και καταναλωτών και ευκαιρία στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν να γνωριστούν και να επανασυστηθούν στο ευρύ κοινό».

Συμμετείχαν 34 παραγωγοί, μεταξύ αυτών και συνεταιρισμοί γυναικών, από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και η Κεντρική πλατεία έγινε για ένα τριήμερο σημείο συνάντησης και γευσιγνωσίας.

Τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν ήταν: ποτά (κρασί, μπύρα, τσίπουρο), γαλακτοκομικά, κρέατα, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, μέλι, ξηροί καρποί, καφές, τσάι, μπαχαρικά, κηραλοιφές από βότανα, κρέμες, σαπούνια και κεριά.

Παράλληλα, στον εκθεσιακό χώρο, περίπτερα είχαν και κοινωνικοί φορείς της Λάρισας, που ενημέρωναν τους επισκέπτες για τη δράση τους.