Για ρεκόρ πληρωμών που θα ξεπεράσουν τα  4 δισ. ευρώ το 2016 κάνει λόγο ο Αποστόλου

Συνέντευξη για όλα τα φλέγοντα αγροτικά ζητήματα έδωσε ο Αποστόλου
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Υπολογίζουμε ότι τη φετινή χρονιά θα έχουμε ρεκόρ  πληρωμών. Θα ξεπεράσουν τα  4 δισ. ευρώ. Τα παραπάνω ανέφερε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου στην ομιλία του στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκτιμώ ότι θα ήταν χρήσιμο να κάνω έναν συνοπτικό απολογισμό του Υπουργείου που υπηρετώ αλλά ο χρόνος δεν μου το επιτρέπει. Θα αναφερθώ  μόνο σε δύο  θέματα που παραλάβαμε με μεγάλα προβλήματα, το ένα καθημερινότητας (θα κριθούμε και από αυτή) και το άλλο στρατηγικής», ανέφερε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Το πρώτο είναι η διαχείριση των κοινοτικών πόρων, όπου όχι μόνο βρήκαμε περισσότερα από 3 δις πρόστιμα και καταλογισμούς, αλλά και καθυστερήσεις στις πληρωμές από το 2008. Βάλαμε τάξη αφού το 2015 μετά από πολλά χρόνια δεν είχαμε πρόστιμα και μέχρι τέλος του Οκτώβρη θα έχουμε ολοκληρώσει όλες τις εκκρεμότητες . Υπολογίζουμε ότι τη φετινή χρονιά θα έχουμε ρεκόρ  πληρωμών. Θα ξεπεράσουν τα  4 δις.

Το δεύτερο έχει ως βασικότερη αναφορά  το ΠΑΑ 2014-2020 συνολικού  επενδυτικού κόστους πάνω από 6 δις, από τα οποία τα 4,7 δις είναι κοινοτικοί πόροι.  Είχε κατατεθεί στην Ε.Ε. από τη προηγούμενη Κυβέρνηση, λίγο πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015 και  επιστράφηκε το καλοκαίρι. Το αναμορφώσαμε, βάζοντας τη δική μας σφραγίδα. Εγκρίθηκε   και αυτή τη περίοδο προχωρούμε στη προκήρυξη ενός σημαντικού μέρους».

-Διαφήμιση-