Έφτασαν στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό, στην 4η θέση η δίκωπος γυναικών (upd)

Για το μετάλλιο στην τελικό του διπλού σκιφ Ασουμανάκη και Νικολαϊδου

Στην 4η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων στη δίκωπο γυναικών τερμάτισαν οι Νικολαϊδου – Ασουμανάκη. Οι δύο Ελληνίδες φάνηκε να ξεκινούν κάπως αργά και μουδιασμένα και στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας ήταν στην 5η θέση. Στα τελευταία 500 μέτρα, τα έδωσαν όλα, ξεπέρασαν τη Γαλλία αλλά και πάλι έμειναν στην 4η θέση με 7:48.62, πίσω από την Πολωνία (7:40.10), Μεγάλη Βρετανία (7:41.05) και Λιθουανία (7:43.76).

Οπως και να έχει πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επιτυχία συνεχίζοντας την παράδοση που έχει η ελληνική κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπορεί να μην ανέβηκαν στο βάθρο, αλλά δεν είναι μικρό πράγμα η 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Oι λίγοι Ελληνες που βράθηκαν στο κολυμβητήριο της Lagoa ενθάρρυναν με φωνές τα κορίτσια λέγοντας: «δεν πειράζει» και «μπράβο»…

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Τζιάνι Ποστιλιόνε μπορεί να έχασε το μετάλλιο με την Ελλάδα, αλλά το πήρε με τη Λιθουανία, την οποία επίσης προπονεί!

Nωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε:

Το δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο για την ελληνική γυναικεία κωπηλασία διεκδικούν στις 17.00 το απόγευμα στο Ρίο η Σοφία Ασουμανάκη και η Κατερίνα Νικολαϊδου που συμμετέχουν στον τελικό του διπλού σκιφ.

Οι δυο Ελληνίδες που, αξίζει να σημειωθεί, παίρνουν μέρος για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τερμάτισαν πρώτες στον ημιτελικό της περασμένης εβδομάδας με χρόνο 6:51.99.

Στον τελικό συμμετέχουν άλλα πέντε πληρώματα, της Γαλλίας (Λεφέμπρβ/Ραβέρα Σκαραμοτσίνο), της Μ. Βρετανίας (Θόρνλι/Γκρέιντζερ), της Πολωνίας (Κοζλόφσκα/Μάντατζ), της Λιθουανίας (Βισταρτάιτε/Βαλτσιουλκάιτε) και των ΗΠΑ (Ο΄Λίρι/Τόμεκ).

Στις 17:44 οι Γιάνναρος, Ντούσκος, Μαγδανής, Πέτρου στην τετράκωπο ελαφρών βαρών αγωνίζονται στους τελικούς της κωπηλασίας, κόντρα σε Νέα Ζηλανδία, Δανία, Ελβετία, Ιταλία και Γαλλία. Το ελληνικό… πλήρωμα κρίνεται ήδη πετυχημένο, καθώς εξασφάλισε στις 26 Ιουλίου μετά την αποβολή της Ρωσίας λόγω της γνωστής υπόθεσης ντόπινγκ.

Ήδη στις 15:30 Αγγελόπουλος, Τζιάλλας, Τσίλης και Χρήστου αγωνίζονται στον ημιτελικό της τετράκωπου άνευ πηδαλιούχου, με καλές πιθανότητες πρόκρισης.

Η ελληνική ομάδα συμμετέχει στην πρώτη ημιτελική σειρά, στην πέμπτη διαδρομή, και έχει να αντιμετωπίσει Ρωσία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ιταλία και Νότια Αφρική.

Το μενού των ελληνικών συμμετοχών για την Πέμπτη 12 Αυγούστου περιλαμβάνει επίσης κολύμβαση και ιστιοπλοϊα. Οι Κρίστιαν Γκολομέεβ και Οδυσσέας Μελαδίνης ρίχνονται στα προκριματικά των 50μ. ελεύθερο, ενώ όλα τα ελληνικά πληρώματα συνεχίζουν την προσπάθειά τους στην ιστιοπλοΐα.