Γιώργος Γιαννάς: «Ήθελα να μάθω όσα χρειάζομαι για να βελτιώσω την οικογενειακή μου εκμετάλλευση»

-Διαφήμιση-

Κύριος στόχος του είναι να ασχοληθεί με την πρωτογενή παραγωγή και συγκεκριμένα με την καλλιέργεια προϊόντων όπως κριθάρι, σιτάρι, ρεβίθι και φακές. Ο λόγος για τον Γιώργο Γιαννά από τον Ωρωπό, ο οποίος ήθελε να αποκτήσει τις κατάλληλες γνώσεις που θα του έδιναν νέες ιδέες, πριν εισέλθει στον αγροτικό τομέα.

«Μόλις αποφοίτησα από την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή από το Τμήμα Αγροτικών Μηχανημάτων. Η απόφασή μου να φοιτήσω στη συγκεκριμένη σχολή ήταν γιατί ήξερα ότι θέλω να ακολουθήσω το επάγγελμα του αγρότη. Ήθελα, λοιπόν, να αποκτήσω γνώσεις, να μάθω να χειρίζομαι τα μηχανήματα για το βέλτιστο αποτέλεσμα, αλλά και να μάθω τις καλλιεργητικές πρακτικές που χρειάζονται για την ορθολογική εφαρμογή λιπάσματος, νερού και φυτοφαρμάκων», αναφέρει στην «ΥΧ» ο Γιώργος.

Μεγαλωμένος σε αγροτική οικογένεια με πατέρα αγρότη, ο Γιώργος γνώριζε από νωρίς ότι θα ακολουθήσει τη συγκεκριμένη πορεία, ήθελε, όμως, να το κάνει με τον δικό του τρόπο, τον πιο εξελιγμένο και σύγχρονο. «Στη σχολή μάθαμε για όλα τα σύγχρονα μηχανήματα, τους ελκυστήρες, τα γεωργικά παρελκόμενα και το πώς αυτά με την κατάλληλη χρήση μπορούν να αποδώσουν καλύτερα. Η γνώση αυτή στηρίζεται στην πρακτική και έτσι έγινε και στη σχολή, καθώς το μεγαλύτερο μέρος ήταν εξάσκηση στα ίδια τα μηχανήματα, τα λύναμε, τα δέναμε ώστε να μάθουμε πώς λειτουργούν», τονίζει ο Γιώργος.

Ο ίδιος είναι, πλέον, σε θέση να εκσυγχρονίσει τις καλλιεργητικές πρακτικές που ακολουθεί η οικογένειά του, καθώς είναι σε θέση να διαπιστώσει αν κάτι μπορεί να βελτιωθεί. Όπως αναφέρει, δεν ήθελε να ενταχθεί και να συνεχίσει την οικογενειακή εκμετάλλευση πριν εκπαιδευτεί κατάλληλα. «Είναι πολύ καλύτερο να πας στη σχολή, να αποκτήσεις καινούργιες ιδέες και να μάθεις πώς μπορείς να βελτιώσεις την παραγωγή σου», καταλήγει ο Γιώργος.

Γαρυφαλιά Μάνεση: Η 24χρονη που έφτιαξε το δικό της τυροκομείο για να δουλέψει στον τόπο της

-Διαφήμιση-