«Γλυκές» παραγγελίες για τη γλυκοπατάτα Αιγύπτου από την Ευρώπη

«Γλυκές» παραγγελίες για τη γλυκοπατάτα Αιγύπτου από την Ευρώπη

Μία από τις καλύτερες σεζόν της έχει φέτος η Αίγυπτος όσον αφορά την εμπορία γλυκοπατάτας προς την Ευρώπη, κι αυτό εξαιτίας της μειωμένης προσφοράς από τις ΗΠΑ.

Όπως είπε, μιλώντας στην ιστοσελίδα FreshPlaza ο ιδιοκτήτης αιγυπτιακής εξαγωγικής εταιρείας, πέρσι εξήγαγε μόλις δύο φορτία, ενώ φέτος παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου ζήτηση από τις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό, επισημαίνει, είχε σημαντικό αντίκτυπο στις τιμές οι οποίες σχεδόν τριπλασιάστηκαν. «Υπολογίζουμε ότι θα εξάγουμε 4.000 τόνους γλυκοπατάτας, ποσότητα η οποία ισοδυναμεί με αύξηση κατά 400% σε σχέση με την περσινή σεζόν», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, η σεζόν φέτος ήταν πιο όψιμη και αντί για την 1η Ιουλίου, η συγκομιδή άρχισε για τα καλά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου. Προς το τέλος του μήνα έφυγαν τα πρώτα φορτία για Ολλανδία και Γερμανία, κάτι το οποίο δημιούργησε προβλήματα σε ορισμένες αλυσίδες που περίμεναν από τις αρχές Ιουλίου να βάλουν το προϊόν στα ράφια.

«Τώρα, όμως, που η συγκομιδή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οι πελάτες μας εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την ποιότητα του προϊόντος που φέτος είναι πολύ καλή».