«Γραφείο Αγροδιατροφής» ανοίγει ο Δήμος Ελασσόνας

Ευρεία σύσκεψη για την ίδρυση γραφείου αγροδιατροφής που θα εστιάζει στα θέματα των κτηνοτρόφων και των παραγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Δημαρχείο Ελασσόνας μετά από πρόκληση του δημάρχου κ. Ν. Γάτσα, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών της περιοχής καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων.
Η δημιουργία ενός φυσικού κόμβου επικοινωνίας μεταξύ των απασχολούμενων στην κτηνοτροφία και των ειδικών επιστημόνων αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των παραγωγών για τη βελτίωση, προστασία και προώθηση των τοπικών προϊόντων. Στο πάγιο αυτό αίτημα ο Δήμος Ελασσόνας ανταποκρίνεται θετικά με τη λειτουργία «Γραφείου Αγροδιατροφής» στο δημοτικό κατάστημα Ελασσόνας, με σκοπό να καταγράφονται, να συζητούνται και να επιλύονται ζητήματα που απασχολούν κτηνοτρόφους, συνεταιρισμούς και παραγωγούς αγροδιατροφικών προϊόντων. Το γραφείο αυτό θα στελεχωθεί με διοικητικό προσωπικό και θα συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, προκειμένου να αναπτυχθεί ο κλάδος και οι ωφελούμενοι να έχουν την απαραίτητη ενημέρωση, πληροφόρηση και καθοδήγηση.


Με την ευκαιρία της συνάντησης ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Η αγροδιατροφή είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται ραγδαία. Σκοπός μας είναι τα προϊόντα αγροδιατροφής που παράγονται στο δήμο μας να αποκτήσουν εξωστρέφεια, άρα, υπεραξία που θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η οργάνωση των κτηνοτρόφων σε συνεταιρισμούς είναι πολύ σημαντική για τα θέματα ενημέρωσης, συντονισμού και αξιοποίησης των χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Ωστόσο, οι μεμονωμένοι κτηνοτρόφοι και παραγωγοί χρειάζονται στήριξη και ο Δήμος Ελασσόνας θα στηρίξει όλο τον αγροτικό κόσμο σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεταιρισμούς, τις ομάδες παραγωγών, την Πανελλήνια Ένωση και φυσικά τους κρατικούς φορείς που θα δίνουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και τις απορίες των κτηνοτρόφων μας. Σε λίγες μέρες θα λειτουργεί το γραφείο αγροδιατροφής και κάθε κτηνοτρόφος ή παραγωγός θα έχει τη δυνατότητα να ζητήσει πληροφορίες και επίσημη ενημέρωση για κάθε θέμα που συνδέεται με τις ανάγκες της παραγωγής. Ευχαριστώ την γεωπόνο κ. Μαρία Κλεισιάρη, για την υποβολή της πρότασης και την οργάνωση της πρωτοβουλίας. Ευχαριστώ τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης και των συνεταιρισμών για τη συμμετοχή και στήριξη της πρωτοβουλίας».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Παλάσκας, ο εκπρόσωπος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Λιβαδίου «Φάρμες Λιβαδίου» και δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Τσανούσας, ο Πρόεδρος Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Καρυάς κ. Διονύσης Μανίκας, ο εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «Γάλα Ελαςς» κ. Αναστάσιος Γουγουλιάς, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Λιβαδίου «Βοσκός» κ. Αναστάσιος Αντωνίου και η Δρ. Μαρία Κλεισιάρη – Μπουζούκη Γεωπόνος.

Πηγή: ertnews.gr