Η Greenpeace και το ΓΠΑ στηρίζουν δράσεις αειφόρου ανάπτυξης στη Φθιώτιδα

Οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε έναν τόπο με τη συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της υπαίθρου.

sperchios
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των μονοπατιών του Δήμου Μακρακώμης, ο πολιτιστικός σύλλογος της Παλαιοβράχας, σε συνεργασία με την Greenpeace και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρουσίασε ολοκληρωμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.

Η δράση εστιάζει στα απαράμιλλης ομορφιάς και πλούσιας βιοποικιλότητας μονοπάτια των ορεινών όγκων και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Οι υπεύθυνοι του δήμου προσπάθησαν με ολοκληρωμένες προτάσεις να προβληματίσουν και, παράλληλα, να ενθαρρύνουν τους κατοίκους της περιοχής για τις επόμενες κινήσεις ανάδειξης του τόπου τους.

-Διαφήμιση-

Σημείο αναφοράς αποτέλεσε ο ποταμός Σπερχειός, ο οποίος ως ιστορική, πολιτιστική και περιβαλλοντική οντότητα θα μπορούσε να αποτελέσει για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το σημείο αναφοράς για την ανάδειξη του ιδιαίτερου ανθρώπινου, φυσικού και οικολογικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Κατσίκα, δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Μακρακώμης, η σημασία της συνεργασίας για την ανάδειξη της περιοχής είναι το σημείο κλειδί: «Το γεγονός ότι η περιοχή μας, από πλευράς βιομηχανικών και τοξικών ρύπων, είναι καθαρή, μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε πολλές δράσεις σε όλους τους τομείς. Μέσα από αυτήν τη συνέργεια, θα αξιοποιήσουμε τις τοπικές ποικιλίες, όπως αυτή του αμπελιού, παράγοντας προϊόντα με τοπική ταυτότητα. Στόχος μας είναι να δώσουμε προστιθέμενη αξία σε όλη την αλυσίδα παραγωγής. Γι’ αυτόν τον λόγο, κάνουμε έκκληση σε όλους τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής μέσα από αυτό το πλαίσιο της συνεργασίας να συνδιαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki