Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ μακριά από το στόχο της ΕΕ για τα «πράσινα καύσιμα»

h-ellada-vrisketai-poli-makria-apo-ton-stoxo-tis-ee-gia-prasina-kausima
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Με ποσοστό 17%, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κοντά στον πρωταρχικό στόχο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για τη χρήση ΑΠΕ σε ποσοστό 20% στην ακαθάριστη τελική κατανάλωση ενέργειας.

Βρίσκεται, όμως, πολύ μακριά από το όριο που έχει ορίσει η ΕΕ για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών στις μεταφορές μέχρι το 2020. Το μερίδιο αυτό έχει οριστεί στο 10%.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Το 2016, η Σουηδία, με 30,3% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στις μεταφορές να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και η Αυστρία με 10,6%, ήταν τα μόνα δύο κράτη-μέλη που πέτυχαν τον στόχο. Η Γαλλία (8,9%) και η Φινλανδία (8,4%) ήταν σχετικά κοντά στην επίτευξη του στόχου, ενώ τα περισσότερα από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ βρίσκονταν στη μέση περίπου της επίτευξης του στόχου.

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που το ποσοστό τους δεν ξεπερνά το 3%. Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα, η Σλοβενία βρίσκεται στο 1,6%, η Ελλάδα στο 1,4%, η Κροατία στο 1,3% ενώ στη χειρότερη θέση βρίσκεται η Εσθονία με ποσοστό 0,4%.

Σε επίπεδο ΕΕ, το μερίδιο της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στις μεταφορές ανερχόταν στο 7,1% το 2016, σε σύγκριση με το 6,6% το προηγούμενο έτος και το 1,4% το 2004.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress