Η ελληνική και μεσογειακή κουζίνα σε κονσέρβα από την Ωνάσης ΑΕ

Η ελληνική και μεσογειακή κουζίνα σε κονσέρβα

Για περισσότερα από 50 χρόνια, σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο, γεύονται αυθεντική ελληνική κουζίνα και μεσογειακές συνταγές από τη βιομηχανία Ωνάσης ΑΕ, που ειδικεύεται σε μια τεράστια ποικιλία από έτοιμο φαγητό σε κονσέρβα. Η ιστορία της βιομηχανίας ξεκίνησε το 1962, όταν δημιουργήθηκε η πρώτη μονάδα παραγωγής. Σε αυτήν, παράγονταν μια σειρά νέων, πρωτοποριακών για την εποχή τους, προϊόντων τροφίμων, που πολύ γρήγορα η απήχησή τους στο ευρύ καταναλωτικό κοινό έκανε το όνομα «Onassis – Mediterranean Delicacies» συνώνυμο της αυθεντικής γεύσης και ασφάλειας του καταναλωτή.

Το 1978, η επιχείρηση μεταστεγάστηκε σε νέα, μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής, με σκοπό να καλύψει τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες ζήτησης και το δυναμικό άνοιγμα της εταιρείας στη διεθνή αγορά. Σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα και με συνεχώς αυξανόμενη πορεία των εξαγωγών των προϊόντων, δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη η νέα υπερσύγχρονη μονάδα κονσερβοποίησης έτοιμων φαγητών, η αρτιότερη στη Νότια Ευρώπη.

Η ελληνική και μεσογειακή κουζίνα σε κονσέρβα από την Ωνάσης ΑΕΣήμερα, η εταιρεία έχει ηγετική παρουσία στον κλάδο του έτοιμου φαγητού σε κονσέρβα. Εφόδιο αποτελεί η πολυετής πείρα, η εμπιστοσύνη και προτίμηση του καταναλωτή, αλλά και οι υπερσύγχρονες μέθοδοι παραγωγής. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην παραγωγική διαδικασία, που λειτουργεί κάτω από τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ηλεκτρονικού ελέγχου.

Η Ωνάσης ΑΕ έχει σήμερα να παρουσιάσει μία από τις πιο ολοκληρωμένες και επιτυχημένες σειρές έτοιμων φαγητών διεθνώς. Οι παραδοσιακές συνταγές της μεσογειακής κουζίνας συνδυάζονται με αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες από εγγυημένους προμηθευτές, ώστε τα προϊόντα να είναι πάντα οι γνήσιοι πρεσβευτές της ποιότητας της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας σε όλο τον κόσμο. Μέσω της συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων, προσφέρονται στους καταναλωτές νέες γεύσεις, που ικανοποιούν τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Όπως τονίζεται στην Onassis AE, oι νέες εγκαταστάσεις σχεδιάστηκαν με βάση τις αρχές της Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής, ώστε να εξυπηρετούν, αφενός, την ασφαλή παραλαβή, αποθήκευση και κατεργασία των πρώτων υλών και, αφετέρου, την παραγωγική διαδικασία με τις πλέον αυστηρές συνθήκες υγιεινής. Επιπλέον, οι συνεχείς επενδύσεις σε σύγχρονο εξοπλισμό και τεχνολογία αιχμής προσφέρουν τη δυνατότητα κάλυψης των απαιτήσεων των καταναλωτών και της νομοθεσίας.

Έτοιμα φαγητά στα πέρατα της γης

Η ελληνική και μεσογειακή κουζίνα σε κονσέρβα από την Ωνάσης ΑΕΗ οικογενειακή επιχείρηση παράγει συσκευασμένα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, τα οποία, ως επί το πλείστον, εξάγει. Διαθέτει μια πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων και σειρές εμπνευσμένες από την παραδοσιακή ελληνική, αλλά και μεσογειακή κουζίνα, που εκτείνεται από όσπρια και λαχανικά σε κονσέρβα, έτοιμο φαγητό με κρέας ή και ιχθυηρά έως ορεκτικά, αλοιφές και βουτήματα, τόσο σε λευκοσίδηρα δοχεία όσο και σε βάζα.

Η ιστορία της οικογένειας είναι εξίσου ενδιαφέρουσα με εκείνη της βιομηχανίας, καθώς η συγγένεια με τον Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση έχει δημιουργήσει έναν ολόκληρο μύθο. Ο πατέρας και ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Ναούμ Ωνάσης, όπως και ο θείος του, Αριστοτέλης, ξεκίνησαν από το μηδέν. Ο μεν ένας έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, ο δε άλλος δημιούργησε τη δική του αυτοκρατορία στο έτοιμο φαγητό. Το όνειρο του πατέρα του Ν. Ωνάση δεν ήταν να γίνει κονσερβοποιός, αλλά να πάει κοντά στον Αριστοτέλη, στην Αργεντινή, και να εργαστεί μαζί του στα καράβια και για τον λόγο αυτόν σπούδασε μηχανικός. Όμως, το πείσμα και η μεθοδικότητα του Ν. Ωνάση τον οδήγησαν σε άλλα επιχειρηματικά μονοπάτια.

Delivery στη… Γερμανία προς αναζήτηση πελατών

Η ελληνική και μεσογειακή κουζίνα σε κονσέρβα από την Ωνάσης ΑΕΛέγεται πως τα πρώτα βήματα για τις διεθνείς αγορές έγιναν από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, ο οποίος, εφοδιασμένος με δείγματα φαγητού, πήγε στη Γερμανία και αναζήτησε ελληνικά καφενεία για δειγματισμό των προϊόντων του. Ο Ν. Ωνάσης είναι δεύτερος ξάδερφος με τη Χριστίνα, ενώ ο πατέρας του ήταν πρώτος ξάδερφος με τον Αριστοτέλη. Ήταν αδελφών παιδιά και ζούσαν στο ίδιο σπίτι. Το επίθετο βοήθησε στην ανάδειξη της εταιρείας, βοηθήθηκαν έτσι και οι εξαγωγές που, λόγω ονόματος, ήταν πιο εύκολο να διεισδύσουν στο καταναλωτικό κοινό. Σήμερα, η εταιρεία, με το έτοιμο φαγητό που προσφέρει, έχει κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο. Η οικογένεια διατηρεί ακόμα με κάποια μέλη της θρυλικής οικογένειας φιλικές επαφές, αλλά όχι οικονομικές.

  • Αφροδίτη Χρυσοχόου