Η Ευρώπη καλεί τους φοιτητές για τη δημιουργία δορυφορικών τεχνολογιών

h-evrwpi-kalei-tous-foitites-gia th-dimiourgia-doriforikwn-texnologiwn
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

«Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις δορυφορικές τεχνολογίες για τη βελτίωση της γεωργίας και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων;». Την ερώτηση αυτή θέτει το Ευρωπαϊκό Σύστημα Δορυφορικής Πλοήγησης και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, όχι σε κάποιες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, αλλά σε νεαρούς φοιτητές και πολίτες της Ευρώπης.

Στα πλαίσια του διαγωνισμού Farming by Satellite, οι δυο φορείς ζητούν είτε από ομάδες φοιτητών, είτε από μεμονωμένα άτομα μέχρι 32 χρονών, από όλη την Ευρώπη, να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη χρήση δορυφόρων στη βελτίωση του αγροτικού τομέα. Στόχος είναι να προωθηθεί η χρήση των ευρωπαϊκών δορυφορικών συστημάτων EGNOS, Galileo και Copernicus στη γεωργία.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ο διαγωνισμός προσφέρει τρία βραβεία, των 5.000, 3.000 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα, και οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018.

Νικητές

Οι νικητές του προηγούμενου διαγωνισμού προήλθαν από τη Γαλλία, τη Τσεχία και την Ιταλία. Οι Γάλλοι δημιουργήσαν ένα σύστημα βελτιστοποίησης της κάλυψης των φυτών μέσω δορυφορικών εικόνων. Η ομάδα από την Τσεχία κατασκεύασε ένα σύστημα ανίχνευσης και αξιολόγησης τύπων καλλιέργειας, ενώ ο Ambrogio Zanzi από την Ιταλία δημιούργησε ένα νέο σύστημα πρόβλεψης για την παραγωγή ρυζιού.

Η διεξαγωγή τέτοιων διαγωνισμών φανερώνει πως περισσότεροι νέοι άνθρωποι έχουν αρχίσει να εκπαιδεύονται και να δημιουργούν τεχνολογικά συστήματα που θα ωφελήσουν τα επόμενα χρόνια τον αγροτικό τομέα.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress