Η Θ. Τζάκρη για τη σύσταση του Φόρουμ Αγροδιατροφής, Βιομηχανίας και Τουρισμού

Θ. Τζάκρη για τη σύσταση του Φόρουμ Αγροτοδιατροφής, Βιομηχανίας και Τουρισμού
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Στόχος του Φόρουμ Αγροτοδιατροφής, Βιομηχανίας και Τουρισμού, που συστήνει το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού είναι η αξιοποίηση της δυναμικής του ελληνικού τουρισμού «ώστε να συμπαρασύρει προς την ανάπτυξη και την εγχώρια πρωτογενή παραγωγή αλλά και την εγχώρια μεταποίηση» ανέφερε σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» η υφυπουργός, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.

Πρόκειται «για ένα συντονιστικό όργανο για τη χάραξη στρατηγικής σε άμεση αλλά και πιο μεσομακροπρόθεσμη βάση, το οποίο θα έχει γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα προς την κυβέρνηση» εξήγησε.

Σημείωσε πως το Φόρουμ θα λειτουργεί υπό την εποπτεία δύο υπουργείων, του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω των γενικών γραμματειών – της γ.γ. Βιομηχανίας, τη γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης και της γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Η κυβέρνηση θέλει και φιλοδοξεί να συντονίσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη που αναπτύσσουν και υλοποιούν δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη και στη σύνδεση της αγροτοδιατροφής και της συμβατικής βιομηχανίας με τον τουρισμό», σημείωσε η κα Τζάκρη.

Και πρόσθεσε: «Αυτό πρέπει να γίνει μέσα από συντονισμένες πολιτικές. Ο τουρισμός υπάρχει σε ολόκληρη τη χώρα με διάφορες μορφές. Έχουμε διαπιστώσει ότι πρέπει να συνδεθεί με καλύτερο τρόπο η τοπική πρωτογενής παραγωγή, να συμμετάσχει περισσότερο σε αυτό που λέμε “Brand” του τουρισμού και το μεταποιημένο – σε πρώτη φάση – τρόφιμο αλλά και όχι μόνο. Ο τουρισμός έχει γύρω του πολλών ειδών μεταποιητικές δραστηριότητες, πλήθος μεταποιημένων, βιομηχανικών προϊόντων μπορούν να χρησιμοποιηθούν».

Στο Φόρουμ θα κληθούν να συμμετάσχουν επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της παραγωγής, της μεταποίησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του τουριστικού κλάδου και του εμπορίου, ερευνητικοί φορείς και εμπειρογνώμονες.

-Διαφήμιση-