Χάλκινο μετάλλιο στα 470 της ιστιοπλοϊας για τους Μάντη και Καγιαλή

Χάλκινο μετάλλιο στα 470 της ιστιοπλοϊας για τους Μάντη και Καγιαλή

Το χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοϊα εξασφάλισαν στο Ρίο μετά και την τελευταία κούρσα οι Έλληνες ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στα 470 με τη διεξαγωγή της medal race.

Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε τον τελευταίο αγώνα μια θέση πίσω από τους Αυστραλούς, χάνοντας τελικά το αργυρό μετάλλιο.

Είναι το πέμπτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Ρίο μετά τα δύο χρυσά της Κορακάκη και του Πετρούνια, το αργυρό του Γιαννιώτη και το χάλκινο της Κορακάκη!

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις του στα 470 τον Ιούνιο του 2008 και από τότε αποτελούν το μοναδικό πλήρωμα της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων με τις περισσότερες συμμετοχές ανά τον κόσμο.

Υπεύθυνος για τη σωστή προετοιμασία των δύο ιστιοπλόων είναι ο προπονητής τους Γεράσιμος Ωρολογάς. Μάντης και Καγιαλής άνοιξαν… πανιά για Ρίο από την πρώτη θέση της ελληνικής κατάταξης και έχοντας στις αποσκευές τους το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 του 2014. Πρόκειται για δύο αθλητές που δεν είχαν τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πριν τις εντυπωσιακές εμφανίσεις τους στην Ολυμπιακή ρεγκάτα του Ρίο.

Ωστόσο, μετά την εξασφάλιση ενός μεταλλίου στα 470 φρόντισαν να καθηλώσουν τους Έλληνες στις οθόνες τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη σημερινή medal race και να μάθουν την απόχρωση του μεταλλίου, η οποία τελικά ήταν χάλκινη.

Το ελληνικό πλήρωμα, το οποίο πρόσθεσε το πέμπτο μετάλλιο στην τροπαιοθήκη της ελληνικής αποστολής στο Ρίο, είχε την εξής διαδρομή μέχρι τη σημερινή medal race και την «αναρρίχηση» τους στο τρίτο σκαλί του βάθρου (σ.σ. «έσβησαν» την 13η θέση της 5ης ιστιοδρομίας):

ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΕΣ

1η ιστ. 9η θέση

2η ιστ. 3η θέση

3η ιστ. 1η θέση

4η ιστ. 5η θέση

5η ιστ. 13η θέση

6η ιστ. 9η θέση

7η ιστ. 5η θέση

8η ιστ. 2η θέση

9η ιστ. 2η θέση

10η ιστ. 2η θέση

(Πηγή: euro2day.gr)