Χόγκαν: Οι ενισχύσεις θα συνεχιστούν και μετά το 2020. Αλλαγές για τους νέους αγρότες  – νησιά με προσφυγικές ροές

Αρχές του 2018 η έκθεση για τα προβλήματα της αγροδιατροφικής αλυσίδας
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Ο  Ιρλανδός επίτροπος Φιλ Χόγκαν διαβεβαίωσε  ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική θα συνεχιστεί, προκειμένου να συνεχίσουν να παράγονται ποιοτικά προϊόντα και η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί και θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε πράσινη περιβαλλοντική ενίσχυση. Σημείωσε ότι σκοπός είναι να προσελκύσουμε νέους αγρότες στο επάγγελμα, που σήμερα είναι κοντά στο 7% του συνόλου των παραγωγών. 

Σε ερώτηση της «Υ.Χ.» για τον τομέα των γαλακτοκομικών και της αναστάτωσης που έχει δημιουργηθεί στην αγορά με το θέμα των ποσοστώσεων, ο κοινοτικός επίτροπος υπεραμύνθηκε υποστηρίζοντας πως οι ίδιοι οι παραγωγοί δεν ενδιαφέρθηκαν για το πρόγραμμα που αφορούσε στην αναταραχή στο γαλακτοκομικό τομέα, αφού 17 χώρες υπέβαλαν σχετικό αίτημα, αλλά όχι η δική μας, ένα αίτημα που, όπως είπε ο επίτροπος, θα έπρεπε να το καταθέσουν οι παραγωγοί γάλακτος και όχι το υπουργείο.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου επεσήμαναν ότι γίνονται προσπάθειες για να γίνουν αλλαγές στο ΠΑΑ και για το  κομμάτι των νησιών, που έχουν αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα λόγω προσφυγικών ροών. Αναφέρθηκαν στα μικρά νησιά, ωστόσο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν διευκρίνισε αν πρόκειται να υπάρξει μεταφορά πόρων και για μεγαλύτερα νησιά που έχουν ζήτημα με τις προσφυγικές ροές.

-Διαφήμιση-