Η «2η γιορτή κρεμμυδιού» στους Κασσάνους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Η «2η γιορτή κρεμμυδιού» στου Κασσάνους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

H «2η Γιορτή Κρεμμυδιού», που οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνων «Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την αιγίδα του Δήμου «ΜΙΝΩΑ» Πεδιάδας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ στους Κασσάννους στο προαύλιο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου. Στους Κασσάνους  παράγονται τα εξαιρετικής γεύσης-ποιότητας κρεμμύδια, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος για δεύτερη συνεχή χρονιά, συνεχίζει την προσπάθεια εξωστρέφειας για την προβολή-ανάδειξη του τοπικού προϊόντος.

Όπως αναφέρει ο πολιτιστικός σύλλογος «θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους παρευρεθούν, να το γνωρίσουν και να το δοκιμάσουν σε ξεχωριστές γεύσεις. Να μιλήσουν με τους παραγωγούς του χωριού, να προμηθευτούν κρεμμύδια και να μάθουν για την βιολογική καλλιέργεια με την οποία παράγεται. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα Κασσανιώτικα κρεμμύδια, προσφορά των ντόπιων παραγωγών του χωριού, μαγειρεμένα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους από εκλεκτούς μαγείρους που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση και θα τα ετοιμάζουν κατά την διάρκεια της βραδιάς.

Στην εκδήλωση θα παραστεί η Μυρσίνη Λαμπράκη, γνωστή στο χώρο της γαστρονομίας και chef από το κέντρο Γαστρονομικών & Τουριστικών σπουδών Culinary Studies Center του κ. ΝτίνουΤσίχλα, οι οποίοι και θα μας μυήσουν σε όλα τα γαστρονομικά μυστικά του κρεμμυδιού. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν εκθετήρια του τοπικού προϊόντος, για να έχουν την δυνατότητα οι επισκέπτες να προμηθευτούν την ποσότητα των κρεμμυδιών που επιθυμούν. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους αναμνηστικές συσκευασίες με κρεμμύδια. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μεγάλο Κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Δημήτρη και Μιχάλη Κουνάλη».